Norsk Fotballtrenerforening og MYSA

Norsk Fotballtrenerforening har siden 2013 hatt et samarbeid med MYSA i Mathare-slummen i Kenyas hovedstad Nairobi. I et av Afrikas største slumområder har MYSA i over 30 år brukt fotball som et verktøy for å skape en bedre hverdag for tusenvis av barn og unge.

STOR AKTIVITET: NFT har bidratt til trenerutdanning og stor fotballaktiviteter i MYSA-regi gjennom mange år. Foto: Michael Maina/MYSA

Norsk Fotballtrenerforening (NFT) støtter Mathare Youth Sports Association (MYSA) gjennom å gi ressurser til å utvikle bedre utdanningstilbud for fotballtrenere i slummen. Ved å få flere og bedre fotballtrenere, bidrar vi og til å bedre aktivitetstilbudet, skape en trygg arena for mestring og utvikling. 
  Trenerforeningen har blant annet bidratt til å bygge et senter for trenerutdanning og man har fått på plass en organisasjon med trenerveiledere og mentorer. Disse utvikler og holder trenerkurs som tilbys gratis til fotballtrenere. Og er gode rollemodeller i et miljø som gir mange vanskelige utfordringer.
  NFT bistår også med utstyr som fotballer og treningstøy, i tillegg til inntekter fra årlig salg av julepakker i samarbeid med CEMO Care. I tillegg har NFT vært involvert i forbindelse med Mathare Uniteds deltakelse med lag i Norway Cup helt siden 1990.

Partner i mer enn ti år

Med over 30 000 medlemmer fordelt på 2 000 fotballag støtter vi MYSA ved å gi ressurser til å utvikle bedre utdanningstilbud for fotballtrenere i slummen. Vi tror på at flere og bedre fotballtrenere bidrar til et bedre aktivitetstilbud, samtidig som at vi skaper en trygg arena for mestring og utvikling.
NFT

har bidratt til å bygge et senter for trenerutdanning og finansierer organisasjonen som utdanner trenere. Igjennom gratis trenerkurs som tilbys til fotballtrenere får vi gode rollemodeller i et krevende miljø som med store utfordringer.

Vi bidrar også med utstyr som fotballer og treningstøy, i tillegg har NFT vært involvert i forbindelse med Mathare Uniteds deltakelse med lag i Norway Cup helt siden 1990.Igjennom salg av julepakker i samarbeid med CEMO Care finansierer vi prosjektet og vi håper du vil være med på denne reisen!

Hvem er MYSA?

MYSA er hjertet av endring i områdene i og rundt Mathare-dalen, Kenya, hvor de skaper en arena hvor barn og unge kan utfolde seg, utvikle lederegenskaper og bryte grenser. 

MYSA har vært en kraft for positiv forandring i over 30 år, og de har skapt et trygt rom der unge. Ved å støtte MYSA, støtter du en bevegelse som investerer i menneskers potensial og gir dem muligheten til å bli fremtidige ledere.

  

TRENERKURS: NFTs tidligere generalsekretær Teddy Moen holder trenerkurs for MYSAs trenere i Mathare-slummen i Kenya.

«Som fotballtrener kan du bety en forskjell – både på og utenfor banen. Sammen med CEMO Care skal Norsk Fotballtrenerforening styrke sitt sosiale engasjement i MYSA i Kenya. For hver krone vi får inn, skal vi utdanne mange fotballtrenere i Mathare-slummen utenfor Nairobi. Trenere som skal inspirere og utdanne tusenvis av barn og ungdommer til et bedre liv.»

Teddy Moen, tidligere generalsekretær Norsk Fotballtrenerforening

NORWAY CUP: Per Ravn Omdal og MYSAs grunnlegger Bob Munro har kjent hverandre en årrekke, og de har begge enorm glede av å være en del av Norway Cup-eventyret. Den tidligere fotballpresidenten har engasjert seg sterkt i MYSAs arbeid.