Corner er mål? – del 4

– Å mestre cornere kan være det som skiller en seier fra et tap i fotball. Det er mange faktorer som spiller inn i denne kunsten av en dødball, fra spillets mentalitet til de små detaljene i boksbevegelsene, skriver Niklas Nyland, fagansvarlig for UEFA B-lisens, UEFA Spillerutvikler B og etterutdanning på UEFA B-nivået i NFF i den siste av fire artikler om cornere.

STOR SJANSE: Cornere kan skille seier fra tap i fotballkmaper. Men hvordan trene på det? Foto: NTB

– I den tredje artikkelen om cornere, ser vi nærmere på strategier for å øke effektiviteten ved tradisjonelle cornere. Vi er innom utfordringene og mulighetene de representerer. skriver Nyland.
  

Denne siste artikkelen handler om hvordan trene på hjørnespark.
  – Av erfaring er dødballtrening – cornertrening ikke det morsomste som spillere synes. Selv som trener kan det være utfordrende å engasjere spillerne i dødballtrening. Om du ønsker å øke effektiviteten på cornere, må det øves på. Det holder ikke bare med fine plansjer og en liten gjennomgang dagen før kamp, skriver Nyland.