Corner er mål? – del 3

Niklas Nyland, fagansvarlig for UEFA B-lisens, UEFA Spillerutvikler B og etterutdanning på UEFA B-nivået i NFF har dykket ned i det uforløste potensialet som ligger i å utnytte cornere bedre. I denne artikkelen er temaet økt effektivitet ved tradisjonelle cornere.

TRADISJONELL CORNER: Corner, slik vi kjenner den best – direkte inn i feltet. Her ved Wolverhamptons Pablo Sarabia, i Premier League-kampen mot Burnley i april. Foto: NTB

– I den tredje artikkelen om cornere, ser vi nærmere på strategier for å øke effektiviteten ved tradisjonelle cornere. Vi er innom utfordringene og mulighetene de representerer. skriver Nyland.
  – Selv i dagens moderne fotball, preget av et mangfold av taktikker, taktisk fleksibilitet og tekniske ferdigheter, forblir den tradisjonelle tilnærmingen til cornere en hjørnestein i lagets verktøykasse. Jeg er ikke imot å sparke ballen direkte inn i feltet, men jeg argumenterer for at det bør være en god strategi og prinsipper bak handlingen.