Podkast: Den oversette grunnstillingsteknikken – med Anders Giske

Få snakker om fotballens kjerneferdighet – teknikken, mener Anders Giske. Han har gjort noe med det, og laget teknikkunnskapsvideoen. I denne episoden av podkasten Fotballtreneren snakker han seg varm med Arne Møller om de to avgjørende grunnstillingsteknikkene.

PODKAST: Hør Anders Giske i samtale med Arne Møller om grunnstillingsteknikk i en ny episode av podkasten Fotballtreneren: Foto: Ivar Thoresen

Karrieren som Bundesliga- og landslagsspiller har utvilsomt gitt Anders Giske innsikt om hva som fungerer ute på banen. I møte med verdensstjerner har han ikke bare fått aha-opplevelser, men også gjort erfaringer som han har grunnet på i ettertid – bla. det Giske definerer som grunnstillingsteknikker.  For at vi skal kunne utvikle gode fotballspillere – ja til og med bli en bedre fotballnasjon – må vi forstå og beherske de to ulike grunnstillingsteknikkene. Så langt har vår kultur – og vårt språk – favorisert den ene. Det er ikke godt nok. For dette handler om langt mer enn å lære noen tekniske finurligheter. Dette er  selve grunnlaget for utførelsen av spillet, og ikke minst er det skadeforebyggende.

Hør Anders Giskes interessante tanker, og få med deg noe du trygt kan ta med på trening. Dette har han forsket på, testet og prøvd ut. Men aller mest er Anders selv beviset på at dette funker. 

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.
Og det var dette som lå bak Teddy Moens sterke engasjement for å starte en podkast i NFTs regi. Konseptet videreføres over noenlunde samme lest, selv uten Teddy, og med Arne Møller som podkastansvarlig.
– Vi vil ta podkasten Fotballtreneren videre i Teddys ånd, lover Møller.
– Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier han videre.  Møller er tidligere Brann-spiller, mangeårig fotballtrener, forfatter, og eier av selskapet SpeakLab sammen med Siri Lill Mannes, og er engasjert av NFT til å presentere podkasten.

Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter.