Cupfinaleseminaret: Trenerreiser med Klaksvik i sentrum

Mikkjal Thomassen hadde suksess med KÍ Klaksvik. Han dro videre til Fredrikstad og ledet klubben til opprykk til Eliteserien. Magne Hoseth dro motsatt vei – fra assistentjobb i Kristiansund til Færøyene, hvor han har ledet KÍ Klaksvik til gruppespill i Europa. To fascinerende trenerreiser med en liten klubb i et lite fotballand som fellesnevner. Opplev dem begge på Cupfinaleseminaret.

TIL CUPFINALESEMINARET: Mikkjal Thomassen (til høyre) skapte suksess med Klaksvik før han reiste til Norge og ledet Fredrikstad til opprykk til Eliteserien. Magne Hoseth dro fra assistentjobb i Kristiansund for å overta Klaksvik og har tatt laget fra Færøyene videre til gruppespill i Europa. På Cupfinaleseminarets etterutdanning kommer begge for å snakke om sine trenerreiser. Foto: NTB

På Cupfinaleseminarets etterutdanningsdel for trenere med de høyeste trenerlisensene, møtes de to på samme scene torsdag 7. desember – en færøysk trener med suksess i Norge og en norsk trener med suksess på Færøyene.
  NFT-leder Dag Opjordsmoen er moderator for samtalen mellom Mikkjal Thomassen (47) og Magne Hoseth (43) ved innledningen av etterutdanningsdelen på det 35. Cupfinaleseminaret.

Tre dager

For trenere med UEFA PRO-lisens, UEFA A-lisens og UEFA KT-lisenser gjennomføres  Cupfinaleseminaret over tre dager – torsdag 7., fredag 8. og lørdag 9. desember. Fra lunsj torsdag til lunsj fredag er det eget program for trenerne med de høyeste trenerlisensene, før de går videre inn i det ordinære Cupfinaleseminaret, som starter fredag 8. desember kl. 12.00. 
  For å få godkjent 20 timer etterutdanning er deltakelse alle tre dagene obligatorisk.

Det ordinære Cupfinaleseminaret går over to dager – fredag 8. og lørdag 9. desember – og er åpent for alle trenere. 
  Trenere med UEFA B-lisenser får 10 timer godkjent etterutdanning gjennom deltakelse på Cupfinaleseminaret.

Programmet for etterutdanningsseminaret er nå mer eller mindre spikret. For det ordinære Cupfinaleseminaret er de store linjene på plass, inkludert innholdet i seks workshoper med to omganger hver på fredag ettermiddag, totalt 12 seanser.
Klikk på lenkene under for se programmet:

Praksis i fugleperspektiv

En av de mest spennende nyvinningene på årets Cupfinaleseminar er at vi flytter praksisen fra snø, vind og kuldegrader utendørs, til gode varme Meet-salen på Ullevaal stadion.
  Der blir det først en felles praksis med Paco og Odds A-lag. Økta er forhåndsfilmet i fugleperspektiv, samtidig som et close-up kamera følger Pål Arne Paco Johansen med lyd og bilder. På scena sitter Paco sammen med trenerutvikler Odd Einar Fossum og reflekterer og diskuterer økta underveis. Samtidig er det avsatt tid til spørsmål og innspill fra salen i etterkant.

Etterpå deles salen i to, og det kjøres to tilsvarende runder parallelt. En økt med Follo, ledet av Hugo Pereiera og Hans-Erik Eriksen, og en økt med Odds G19-lag. 

Keepertrenerene har egen praksis i Grei-hallen med «tilslagsteknikkprofessor» Eija Feodoroff, som viser metodikk for trening av tilslagsteknikk. Praksisen går parallelt med øvrig praksis lørdag formiddag.

Flere med

Det er flere grunner til forsøket med å flytte praksisen inn denne gang. Vær- og føreforhold i desember er allerede nevnt. I tillegg er det en kjensgjerning at mange seminardeltakere velger å droppe praksisen, kanskje nettopp på grunn av været.
  I tillegg spilles Cupfinalen 2023 mellom Molde og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion kl. 16.00. Med praksis på Meet forenkles logistikken vesentlig. Det er mulig å gå «tørrskodd» rett fra praksis til kamp.
  – Dessuten ønsker vi gjennom dette å rigge praksisen med tanke på et forsterket fokus på trenerutvikleren/trenerveilederen, noe som er et nasjonalt satsingsområde, sier leder Dag Opjordsmoen i Norsk Fotballtrenerforening. 
  – Samtidig åpner det for mer diskusjon og refleksjon underveis, og aktivering av salen, fordi vi kan følge økta tett med bilder og lyd. 

Kanoner i kø

NFT er stolt over at vi sammen med NFF og Norsk Toppfotball-sport igjen kan tilby et Cupfinaleseminar med variert og godt program over tre dager, der de fotballfaglige kanonene – både nasjonale og internasjonale – står i kø for å dele kunnskap og kompetanse.

Internasjonale kapasiteter som Quique SetiénJosé CouceiroDr. André SeabraThomas Grønnemark og Eija Feodoroff mikses med nasjonale navn som Ståle SolbakkenLeif Gunnar SmerudJohn CarewHugo Pereiraog Hans-Erik Eriksen, for å nevne noen.

Og bare så det er sagt: Det kommer mer. Programmet vil bli komplettert i løpet av de nærmeste ukene. Så følg med for oppdateringer.
  Husk samtidig at det økonomisk er mye å hente om du melder deg på før 15. november. Da går fristen for vår medium-rabatt ut.

Klikk på boksene nedenfor for mer informasjon og påmelding