Cupfinaleseminaret: Fra John Carew til Portugals «oppskrift» – og praksis fra scena

John Carew kommer for å snakke om sitt fotballiv. Den sportslige ledelsen i Portugals fotballforbund vil være på plass og presentere sin «vinneroppskrift». I tillegg blir det «innendørs praksis» i Meet-salen med video og samtaler. Programmet for Cupfinaleseminaret begynner å falle på plass, og vi kan slippe noen høydepunkter.

CUPFINALESEMINARET: Paco, John Carew, Thomas Grønnemark og José Couceiro er blant bidragsyterne på Cupfinaleseminaret.

Programkomiteen, under ledelse av NFT-leder Dag Opjordsmoen og med representanter fra både Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball i tillegg til Trenererforeningen, presenterer litt av det som kan vente deltakerne på årets Cupfinalseminar, som arrangeres på Meet Ullevaal stadion i Oslo fra 7. til 9. desember. 
  Seminaret er som de siste åra bygd opp slik:

  • Ordinært Cupfinaleseminar over to dager – fredag 8. og lørdag 9. desember.
  • Etterutdanning UEFA PRO-lisens, UEFA A-lisens og UEFA KT-lisenser over tre dager – torsdag 7., fredag 8. og lørdag 9. desember)

Lørdag ettermiddag spilles årets Cupfinale for menn, mellom Molde og Bodø/Glimt, på Ullevaal stadion.

Carew og Grønnemark

FOTBALLIV: John Carew kommer til Cupfinaleseminaret for å snakke om sitt fotballiv i samtale med NFFs Håkon Grøttland. Foto: NTB

Komplett program er ennå ikke klart. Men mye er på plass, og blir du med på Cupfinaleseminaret kan du blant annet glede deg til følgende:

INNKAST: Danske Thomas Grønnemark har spesialisert seg som innkasttrener, og har blant annet jobbe lenge for Liverpool. Han kommer til Cupfinaleseminaret. Foto: thomasgronnemark.com
  • John Carew snakker om sitt fotballiv, i samtale med NFFs Håkon Grøttland.
  • Danske Thomas Grønnemark er innkasttrener, og har blant annet i mange år jobbet med Liverpool. Han kommer til Cupfinaleseminaret for å snakke om hvorfor det er viktig å trene spesifikt på innkast.
  • «Power of joy». Norsk Toppfotballs Hugo Pereira og Hans-Erik Eriksen snakker om gledens kraft i fotball.
  • Portugals fotballforbund stiller et sterkt lag, med forbundets tekniske direktør José Couceiro og professor Dr. André Seabra, som er tilknyttet universitetet i Porto. Disse to skal bidra både på torsdagens etterutdanning og med en egen workshop på ordinært Cupfinaleseminar.

José Couceiro er visepresident og teknisk direktør i Portugals Fotballforbund (FPF). Han startet i FPF i 2018, etter lang karriere som trener i klubber som FC Alverca, Vitória Futebol Clube, FC Porto, Sporting CPl, CF Belenenses, Kaunas, Gaziantepspor, Lokomotiv Moskva og Litauens landslag. Han har også vært generalsekretær i Sporting Club Portugal og FC Alverca og som president for spillernes fagforening i Portugal fra 1991 til 1997. 

Dr. André Seabra er direktør for Portugal Football School i Det portugisiske fotballforbundet (FPF). Han er professor tilknyttet universitetet i Porto, PhD innen Sports Science med to mastergrader (folkehelse og trening på toppnivå). Forfatter og medforfatter av mer enn 150 vitenskapelige artikler publisert i fagfellevurderte tidsskrifter og invitert foredragsholder på mer enn 200 konferanser i Portugal og i forskjellige land.

I tillegg følger NFF opp fjorårets Cupfinaleseminar og tilbyr en ny workshop rundt vekst og modning
  Skadeforebyggende trening er et annet tema som løftes opp under seminaret. 

Praksis med Paco fra scena

PACO-PRAKSIS: Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen tester ut den nye praksismodellen under Cupfinaleseminaret – fra scena i Meet-salen. Foto: NTB

Noe som blir helt nytt og spennende under Cupfinaleseminaret i år, er at vi flytter lørdagens praksisøkter innendørs, til Meet-salen.
  Her kan deltakerne følge en kampforberedende økt med Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen og hans team med lyd og bilde på storskjermen. Etterpå blir økta gjennomgått vurdert og evaluert, med Paco sjøl på scena, i samtale med trenerutvikler Odd Einar Fossum.
  Tilsvarende opplegg blir kjørt to ganger til, en økt med Odds U19-lag, der inngangen er hvordan deres treninger henger sammen med det A-laget gjør. Og til slutt en økt med «Power of joy» i praksis, med spillere fra Follo-miljøet. 

Tidlig påmelding = god pris

Fristen for megarabatt er gått ut, men det er fortsatt penger å spare på tidlig påmelding til årets Cupfinaleseminar.
  Prisen for å delta på det ordinære Cupfinaleseminaret for ikke-medlemmer i Norsk Fotballtrenerforening uten rabatt er kr 4 300,-.
• Som medlem i NFT får du en rabatt på kr 750,-.
• Melder du deg i tillegg på før 15. november får du ytterligere kr 650,- i rabatt.
  Medlemmer i NFT som melder seg på før 15. november kan med andre ord delta til en pris som er kr 1 400,- lavere enn full pris for ikke-medlemmer. 
  Ikke-medlemmer som melder seg inn samtidig som de melder seg på Cupfinaleseminaret vil få medlemsrabatten. 

Fag og sosialt

Cupfinaleseminaret er en institusjon i norsk fotball og det desidert største arrangementet i Norden spesielt rettet mot fotballtrenere på alle nivåer. Det faktum at Cupfinaleseminaret i år arrangeres for 34. gang, borger for at NFT sammen med medarrangører NFF og NTF og gode samarbeidspartnere som Norsk Tipping og Thon Hotels har skapt et arrangement svært mange i bransjen setter stor pris på.
 – Norsk fotball og fotballtrenere i Norge trenger en årlig møteplass hvor man kan oppnå formell etterutdanning, bli inspirert og treffe andre kolleger under trivelige omgivelser, sier Geir Åge Olsen og vektlegger ikke minst det sosiale aspektet ved arrangementet:
  – Å være fotballtrener kan være en ensom oppgave. Da er det viktig å bli gjort oppmerksom på at det er mange som kjenner på dette, og som har behov for å dele fag, opplevelser og ulike synspunkter med andre kolleger.

  • Deltakelse på Cupfinaleseminaret gir godkjent etterutdanning på henholdsvis 20 timer (etterutdanning UEFA PRO-lisens, UEFA A-lisens og UEFA KT-lisenser) og 10 timer (ordinært seminar for trenere med UEFA B-lisens).
GLEDENS KRAFT: Hugo Pereira og Hans-Erik Eriksen fra NTF-sport skal snakke om «The power of joy». Foto: NTB
NTF-SPORT: Hans-Erik Eriksen skal sammen med Hugo Pereira fra NTF-sport skal snakke om «The power of joy». Foto: NTB