Quique Setién til Cupfinaleseminaret

Han har vært manager i Barcelona, Villarreal, Real Betis, Las Palmas, Lugo og Racing Santander, for å nevne noen. Nå kommer Quique Setién (65) til Cupfinaleseminaret.

BARCELONA: Quique Setién var manager i Barcelona i 2020. Foto: Icon Sport

Den spanske topptreneren er klar som en av de store «kanonene» på årets Cupfinaleseminar, og kommer sammen med sitt team for å dele sine erfaringer fra en lang karriere som manager på aller høyeste nivå – fra han startet i Racing Santander i 2001 til han avsluttet i Villarreal nå i høst.

Cupfinaleseminaret 2023 arrangeres på Meet Ullevaal stadion slik:

  • Ordinært Cupfinaleseminar over to dager – fredag 8. og lørdag 9. desember.
  • Etterutdanning UEFA PRO-lisens, UEFA A-lisens og UEFA Keepertrenerlisenser over tre dager – torsdag 7., fredag 8. og lørdag 9. desember.
DE BESTE: Som manager har Quique Setién jobbet med noen av verdens beste spillere, som her med Lionel Messi i Barcelona. Foto: Imago

Hentet Sørloth

Senest forrige sesong ledet Setién Villarreal til en svært sterk sesong, med femteplass i La Liga og kvalifisering til UEFA Europa League etter å ha spilt strålende fotball.
  Slikt går ikke upåaktet hen, og i løpet av sommerens transfervindu forsvant både Nico Jackson (til Chelsea for 40 millioner Euro), Pau Torres (til Aston Villa for 40 millioner Euro) og Samuel Chukwueze (til AC Milan for 35 millioner Euro) fra det suksessrike Villarreal-laget i fjor. Det svekket naturlig nok laget inn mot denne sesongen. 
  Inn kom blant andre Alexander Sørloth, som ble kjøpt fra RB Leipzig, etter at låneperioden hans i Real Sociedad var over. 
Samarbeidet med Sørloth varte imidlertid ikke lenge. Setién forlot Villarreal i september.

SØRLOTH: Før han forlot Villarreal rakk Quique Setién å ønske Alexander Sørloth velkommen til klubben, sammen med klubbpresident Fernando Roig. Foto: Villarreal CF

Offensiv fotball

Quique Setién er kjent verden over for sitt inderlige ønske om å spille offensiv fotball, med høyt press og mye ballbesittelse. På Cupfinaleseminaret vil han snakke mer om hvorfor og om hvordan han implementerer spillestilen sin i de klubbene han leder.

Før han var i Villarreal, kom Setién inn som Barcelona-trener i januar 2020, og ledet mesterlaget, med Lionel Messi i spissen ut sesongen, med 2,08 i poengsnitt på de 25 kampene han ledet laget.
  Før det igjen var han i to år manager i Real Betis, fra 2017 til 2019. 

  • Se Quique Setiéns første treninger med Barcelona i januar 2020:

Hyller Cruyff

Både som profesjonell spiller og som manager, startet Setién sin karriere i hjembyen, med Racing Santander.
  Han spilte hele 328 kamper for klubben i to perioder (1977-1985 og 1992-1996), og fikk kallenavnet El Maestro som følge av hvordan han regjerte på midtbanen. 
  I 1985 gikk han videre til Atlético Madrid, der han spilte under den legendariske manageren Luis Aragonés. I denne perioden fikk han også tre A-landskamper for Spania. 
På den tida møtte han også Barcelona med Johan Cruyff, noe som avstedkom et berømt sitat fra Quique Setién:
  – Jeg trodde alltid vi kunne bli bedre og spille bedre fotball, men jeg så det ikke på ordentlig før Johan Cruyff lærte oss hva det var.  

  • Se taktisk analyse av Quique Setiéns Real Betis lag for fem år siden:

Lazaro sentral

Dr. Bryant Lazaro, som er toppspillerutvikler og Vålerenga 2-trener, står sentralt i jobben med å få Quique Setién til Cupfinaleseminaret.
  Akkurat som han var i forbindelse med opplegget rundt Marcelo Bielsa under fjorårets Cupfinaleseminar.
  Bryant Lazaro har også bidratt vesentlig rundt de portugisiske bidragsyterne Miguel Cardoso, José Couceiro, Dr. André Seabra på årets seminar.

HEDRER TEDDY: – Teddy gjorde sterkt inntrykk på meg som generalsekretær for NFT, og ikke minst som person. Å lære av trenere i verdensklasse på Cupfinaleseminaret er en fin måte å hedre hans minne på, sier Bryant Lazaro, her avbildet sammen med Teddy Moen og Marcelo Bielsa under Cupfinaleseminaret i fjor. Lazaro bidrar også i år, blant annet med å hente Quique Setién til Oslo i desember. Foto: Privat

Bryant Lazaro benytter anledningen til å hedre NFTs avdøde generalsekretær Teddy Moen:
  – Teddy gjorde sterkt inntrykk på meg som generalsekretær for NFT, og ikke minst som person.  Å lære av trenere i verdensklasse på Cupfinaleseminaret er en fin måte å hedre hans minne på, sier han.


QUIQUE SETIÉN
Født: 27. september 1958
Profesjonell spillerkarriere:
• Racing Santander (1977-1985)
• Atlético Madrid (1985-1988)
• Logroñés (1988-1992)
• Racing Santander (1992-1996)
• Levante (1996)
Karriere som manager:
• Racing Santander (2001-2002)
• Poli Ejido (2003)• Ekvatorial Guinea (2006)
• Logroñés (2007-2008)
• Lugo (2009-2015)
• Las Palmas (2015-2017)
• Real Betis (2017-2019)
• Barcelona (2020)
• Villarreal (2022-2023)

MESTERMØTE: To topptrenere møtes. Zinedine Zidane sammen med Quique Setién. Foto: Pierre-Philippe Marcau/AFP
LAS PALMAS: Quique Setién mot Barcelona som Las Palmas-manager i 2017. Foto: UD Las Palmas