Nå starter kåringen av Årets Grasrottrener

Fram til 10. september kan du nominere en trener du mener bør bli Årets Grasrottrener i norsk fotball.

For tredje året på rad vil Norsk Tipping i samarbeid med Norges Fotballforbund og Norsk Fotballtrenerforening kåre Årets Grasrottrener i norsk fotball. Den nasjonale vinneren kåres og hedres under Cupfinaleseminaret i Oslo 8. og 9. desember.

Nominér din kandidat før 10. september

I 2021 var det Ola Lyngvær fra Clausenengen som stakk av med tittelen som Årets Grasrottrener. Han fremhevet først og fremst det å bli nominerte som den viktigste anerkjennelsen. 
  I fjor vant Maria Alexeeva fra Kirkenes IF. 

Du kan bli med å gi en trener du mener fortjener prisen og anerkjennelsen for jobben som gjøres, og nominer din kandidat på fotball.no. 
  Fristen for å nominere din kandidat er 10. september.

Hvilke kriterier gjelder? 

Kriteriene som gjelder for at man skal kunne bli Årets Grasrottrener er: 

  • At den nominerte er trener for et lag i barne- og ungdomsfotballen 
  • At den nominerte har tatt minst ett av delkursene i Grasrottrenerutdanningen 
  • At den nominerte er over 18 år
  • At den nominerte har politiattest og trenerattest

– Vi i Trenerforeningen skal jobbe for fotballtrenere på alle nivåer i norsk fotball. Vi skal sikre trenerens stilling og status i norsk fotball og vi mener dette virkelig vil være med å løfte frem statusen og stoltheten over det å være fotballtrener. Det finnes uendelig mange gode og verdige kandidater der ute, og det vil være vanskelig å bare skulle kåre en vinner i hver krets og en vinner nasjonalt, sier daglig leder Geir Åge Olsen i NFT.

Prosessen videre

Etter at nominasjonsprosessen er over, vil hver enkelt fotballkrets plukke ut de kandidatene som skal kjempe om å bli Årets Grasrottrener i hver av landets fotballkretser. Alle kan så stemme på kandidatene i sin krets, før det kåres kretsvinnere blant de fem med flest stemmer i hver krets.
  Deretter blir det ny avstemming på veien mot å kåre den nasjonale Årets Grasrottreneren, blant kretsvinnerne. En nasjonal jury har det siste ordet og kårer vinneren blant de fem kretsvinnerne med flest stemmer.

Vi heier på Grasrottrenerne 

Preben Stai i Norsk Tipping sier følgende om hvorfor de ønsker å være med å kåre Årets Grasrottrener: 

  – Treneren er kanskje den viktigste rollemodellen i norsk fotball. Treneren er den som er der i barnas første møte med fotballen. Treneren er rollemodellen som tar vare på barna, tilrettelegger for god aktivitet, gir barna mestringsfølelse og utfordringer. Den gjør at barna føler tilhørighet og trygghet. Den gjør at barna synes det er gøy med fotball. Vi trenger slike trenere og vi heier på dere. Sier Preben Stai, og legger til: 

  –  Vi vet at det ikke er penger eller status som motiverer Grasrottrenerne i utførelsen av sine oppgaver. Motivasjonen handler om å følge og ta del i barna sin utvikling. Det å se at de koser seg i fotballen og med lagkameratene sine, se smilene, gleden, tårene og samholdet. Vi ønsker likevel å hedre gode Grasrottrenere rundt omkring i Norge og bidra til å gi dem den anerkjennelsen de fortjener, avslutter Preben Stai.