Ola Lyngvær kåret til Årets Grasrottrener

Juryen har talt: Ola Lyngvær fra Clausenengen FK er kåret til Årets Grasrottrener i Norge. Her kan du se video fra overrekkelsen i Kristiansund.

VINNER: Ola Lyngvær fra Clausenengen er kåret til Årets Grasrottrener i Norge for 2021. Foto: Norsk Tipping

Prisen skulle etter planen deles ut under Cupfinaleseminaret lørdag. Men ettersom Cupfinaleseminaret måtte avlyses på grunn av korona-situasjonen i Oslo, ble det ikke anledning til å hylle Ola Lyngvær foran en sal full av trenerkolleger fra hele landet.
  Men heder og ære skal han likevel få, og i videovinduet nedenfor kan du se Kristiansund-trener Christian Michelsen dele ut prisen til Ola Lyngvær i forbindelse med en trening med laget hans.

Juryens begrunnelse

Juryen som kåret Ola Lyngvær til Årets Grasrottrener 2021 har bestått av: Elin Nicolaisen, Ane Eide Kjærås, Ingvild Stensland, Brede Hangeland, Geir Midtsian og Bo Folke Gustavson.

Her er juryens begrunnelse for valget:
«Juryen har hatt en tøff oppgave med å kåre en vinner blant 5 meget kvalifiserte kandidater. Det er likevel ikke helt overaskende at vinneren av Årets Grasrottrener 2021 kommer fra Clausenengen FK. Ola Lyngvær er av mange omtalt som et utpreget JA menneske med en sterk lojalitet til klubben han både har spilt i, og trent alt fra a-lag til de aller minste de siste 20 årene. Hans evne til alltid å stille opp, se alle ved en genuin interesse for enkeltspilleren, og få alle til å føle mestring gjennom en fantastisk formidlingsevne og engasjement, gjør vinneren til en nærmest perfekt ambassadør for Grasrottreneren. 
  At årets Grasrottrener i tillegg til formell trenerutdannelse har tatt både leder og dommerkurs med tilhørende verv, sier litt om hvilken klubbkapasitet han er. 
  Oppsummert kan vi si at vinneren er en motivator og relasjonsbygger med et verdisett som bygger på visjonen fotball for alle og flest mulig – lengst mulig – best mulig.
  Det er derfor en glede og ære på vegne av Norsk Tipping, Norsk Fotballtrenerforening og Norges Fotballforbund, vil få utrope Ola Lyngvær til Årets Grasrottrener 2021.»

30 000 kroner

Det er Norsk Tipping som sammen med Norges Fotballforbund og Norsk Fotballtrenerforening står bak kåringen av Årets Grasrottrener. Først gjennom en konkurranse i hver fotballkrets og så en avstemning blant de 18 kretsvinnerne, før en jury valgte Årets Grasrottrener i hele norsk fotball blant de fem kretsvinnerne med flest stemmer. 
  I tillegg til heder og ære får klubben til vinneren av Årets Grasrottrener i hver krets 10 000 kroner. Klubben til Årets Grasrottrener i fotballen nasjonalt mottar i tillegg 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben som har den nasjonale vinneren.

– Norsk Tipping ønsker å løfte de gode rollemodellene i norsk fotball, og Grasrottreneren er kanskje den viktigste rollemodellen. Grasrottreneren er rollemodellen som tar vare på utøverne, tilrettelegger for god aktivitet, gir utøverne mestringsfølelse og utfordringer. Med Årets Grasrottrener har vi lyst til å gi motivasjon og inspirasjon til alle de nominerte og vinnere. Uavhengig av om man har blitt kåret til kretsvinner eller ikke håper vi alle nominerte tar med seg den anerkjennelsen det er å bli nominert – det betyr at mange setter stor pris på innsatsen som legges ned på fotballbanen, sier Preben Stai i Norsk Tipping.

UTDELING: KBK-trener Christian Michelsen delte ut prisen til Ola Lyngvær. Foto: Norsk Tipping