Samfunnsansvar

Norsk Fotballtrenerforening har siden 2013 hatt et samarbeid med MYSA i Mathare-slummen i Kenyas hovedstad Nairobi. I et av Afrikas største slumområder har MYSA i over 30 år brukt fotball som et verktøy for å skape en bedre hverdag for tusenvis av barn og unge.

Norsk Fotballtrenerforening ønsker å støtte MYSA (Mathare Youth Sports Association) gjennom å gi ressurser til å utvikle bedre utdanningstilbud for fotballtrenere i slummen. Ved å få flere og bedre fotballtrenere, vil også barn og unge få et bedre tilbud – fotball-, holdnings- og utdanningsmessig. 

  MYSA har over 30 000 medlemmer og 2 000 fotballag. 
  Trenerforeningen har blant annet bidratt til å bygge et senter for trenerutdanning og man har fått på plass en organisasjon med trenerveiledere og mentorer. Disse utvikler og holder trenerkurs som tilbys gratis til fotballtrenere. Og er gode rollemodeller i et miljø som gir mange vanskelige utfordringer.
  NFT bistår også med utstyr som fotballer og treningstøy, i tillegg til inntekter fra årlig salg av julepakker i samarbeid med CEMO Care. I tillegg har NFT vært involvert i forbindelse med Mathare Uniteds deltakelse med lag i Norway Cup helt siden 1990.

TRENERKURS: NFTs generalsekretær Teddy Moen holder trenerkurs for MYSAs trenere i Mathare-slummen i Kenya.

«Som fotballtrener kan du bety en forskjell – både på og utenfor banen. Sammen med CEMO Care skal Norsk Fotballtrenerforening styrke sitt sosiale engasjement i MYSA i Kenya. For hver krone vi får inn, skal vi utdanne mange fotballtrenere i Mathare-slummen utenfor Nairobi. Trenere som skal inspirere og utdanne tusenvis av barn og ungdommer til et bedre liv.»

Teddy Moen, generalsekretær Norsk Fotballtrenerforening

NORWAY CUP: Per Ravn Omdal og MYSAs grunnlegger Bob Munro har kjent hverandre en årrekke, og de har begge enorm glede av å være en del av Norway Cup-eventyret. Den tidligere fotballpresidenten har engasjert seg sterkt i MYSAs arbeid.