Ny fotballpodkast: Bakrommet

Marius Jacobsen, Anders Romsøy Johansson og Dagfinn Thon vil ukentlig ta deg med på taktiske dypdykk gjennom podkastformatet. I Bakrommet skal de diskutere de nye trendene, interessante lag og trenere, og mye, mye mer.

Anders Romsøy Johansson (til venstre), Dagfinn Thon (programleder) og Marius Jacobsen har startet opp fotballpodcasten Bakrommet. Der vil de gi lytterne mulighet til å ta ukentlige dypdykk i en verden av taktikk og detaljer. Foto: Stian Bøe (t.v.), TV2 og Knut Erlend Jegersen.

– Dette blir en perfekt måte å holde fotballhjernen igang under en lang norsk pre-season. Her skal vi forhåpentligvis få mye nye impulser og få utfordret vårt eget tankesett, sier Marius Jacobsen.

– Det er egentlig tre hovedgrunner til at vi gjør dette, og tre målgrupper vi vil nå. Først og fremst ønsker vi å nå ut til supporterne og fotballfansen der hjemme. Særlig dem som synes ekspertanalysene på TV/nett er interessante, og som skulle ha hatt mer av det. De som vil lære mer om spillet, eller høre mer om den taktiske siden av det. Så håper vi at dette kan funke som et slags faglig supplement for trenere rundt om i Norge. Til sist gjør vi det for egen del, og for egen læring. Begge jobber til daglig som fotballtrenere, og vi har uansett slike samtaler ukentlig med diverse folk. Hvorfor ikke spille inn dem samtidig?, sier Anders Romsøy Johansson.

For fotballnerder

Podkasten skal ta utgangspunkt i diverse fotballtaktiske emner og tematikker, og vertene sikter mot å ha en ukentlig episode tilgjengelig for lytterne. Dagfinn Thon, som også innehar rollen som Eliteserien Fantasy-ekspert i TV2, skal være programleder for pod-en. Jacobsen og Johansson skal på sin side stå for de analytiske betraktningene.

– Som Eliteserie-nerd og tidligere trener i breddefotballen, merket jeg med en gang jeg ble spurt om å være med, at dette var noe jeg ville. Dette er en podkast jeg definitivt ville hørt på hvis jeg ikke var med. Jeg gleder meg!, sier Dagfinn Thon.

– Med Dagfinn på laget har vi en som besitter enorme mengder kunnskap om fotball og da særlig Eliteserien. Samtidig tror vi han vil passe ypperlig i rollen som programleder for oss, og utfylle mine- og Anders’ svakheter på en veldig god måte, sier Jacobsen.

Analytisk blikk

Trioen forteller videre at de vil ha en «passe bred» spennvidde i tematikken: De kan diskutere trenere, lag, klubber, trender og lignende. Både nasjonalt og internasjonalt. Men alltid med de fotballtaktiske analysebrillene på.

– Vi vil forsøke å komme med så gode analytiske betraktninger og -konklusjoner som mulig. De er selvsagt subjektive, men derfor er vi samtidig opptatte av at vi hele tiden skal kunne argumentere godt for våre meninger, sier Johansson.

Vertene har til sammen over 15 års erfaring som fotballtrenere. Jacobsen er i dag hovedtrener i Stjørdals-Blink fotball, men kommer opprinnelig fra Oslo og har tilbragt majoriteten av spiller- og trenerkarrieren i KFUM-kameratene Oslo før han la kursen mot Trøndelag. Johansson gikk derimot den andre veien: Etter oppvekst på Røra i Trøndelag gikk ferden til Oslo, hvor han var trener i Ullern i 5 år. Nå er han trener og sportslig leder i Vindbjart FK i Vennesla. Thon bor i Ås og har tidligere vært trener for ungdoms- og seniorlag i Ås IL.

Ukentlige episoder

Selv om Bakrommet er en ny podkast, er det ikke første gang vertene er ute og mener ting om fotball. I 2021 laget Marius Jacobsen podkasten Tredjemann med Ruben Tollefsen og har skrevet flere artikler på nettsiden sin (mariusjacobsen.com). Anders R. Johansson har i lang tid vært én av tre skribenter i Fotballdykket, hvor han både har skrevet egne analyser og saker samt intervju med flere trenere. Og Dagfinn er, som nevnt, en del av ekspertene på Norsk eliteseriefotball i TV2.

– Jeg håper folk blir nysgjerrige på podkasten, sjekker den ut, og at vi sammen med lytterne kan utforske og lære mer om fotballtaktikk, sier Thon.

Podkasten ble lansert onsdag 29. november og produseres med hjelp fra Moderne Media. Trekløveret vil sikte på å gi ut episoder på ukentlig basis. Første episode ble om et av årets store lyspunkt i Eliteserien, nemlig Tromsø. Hør episoden her (linken under) og der du hører podkaster:

PS: Podkasten har for øvrig ingen tilknytning til NRK-programmet Bakrommet (2007-2012).