Svenskene vil lære mer om Høgmos lederskap

Per-Mathias Høgmos suksess med Häcken går ikke upåaktet hen i Sverige. 22. november er han invitert for å snakke om «hvordan skape et vinnende lag?» på den store Kvalitetsmässan i Göteborg.

NYSGJERRIGHET: Svenskene er nysgjerrig på Per-Mathias Høgmos lederskap og filosofi, som har gitt ham trenersuksess i nabolandet. Nå skal han dele sine tanker på Kvalitetsmässan i Göteborg. Foto: NTB

Kvalitetsmässan et møteplassen for alle som jobber med å utvikle offentlig sektor i Sverige. Messen har vært arrangert annethvert år siden 1989 og har vokst seg til å bli Europas største konferanse- og fagmesse for nærings- og samfunnsutvikling.

Verktøy, strategier og kunnskap

Høgmo entrer scenen på Kvalitetsmässan for å snakke om sin unike og fremgangsrike lederskapsprofil, om verdifulle verktøy, strategier og kunnskap som ligger til grunn for framgang.
  – Det handler om å skape en positiv kultur bygd på åpenhet, ærlighet og gjensidig respekt, sier Høgmo til konferansens hjemmeside.

Individuelt og kollektivt

Den norske treneren med svensk suksess vil fortelle hvordan det jobbes i BK Häcken, både individuell og kollektiv identitet. Blant annet med utgangspunkt i Høgmos kjente mantra: De tre i-er:

  • Innovasjon
  • Involvering
  • Inspirasjon

– Jeg fremmer innovasjon ved å diskutere med spillerne hva som er deres rolle i klubben, og hvordan den kan utvikles de neste fem åra. Da blir de tvunget til å reflektere og ta ansvar for sin egen utvikling, sier Høgmo.
  – Involvering er sentralt og handler om samarbeidet mellom spillerne og meg som leder. Det skaper en psykologisk trygghet som tillater at vi løpende gir feedback og er tydelig på at intet spørsmål er for lite. Alle spørsmål må få sin plass om vi skal lykkes med å skape den tryggheten, fortsetter han.

Ut av komfortsonen

Høgmo er også kjent for å bruke både dikt, tegnefilm og yoga som verktøy for å skape en åpen og kreativ atmosfære som inspirerer spillerne til å tenke utenfor boksen, utvide sin horisont og åpne for nye perspektiver.
  – I bunn og grunn handler det om å våge å gå utenfor sin egen komfortsone. Det kan være vanskelig og ukomfortabelt å sitte i kunstige yoga-stillinger eller lese et dikt om man ikke er vant til det, men det viser seg også at det vanskelige og ubekvemme er ufarlig. Det finnes tvert i mot en intellektuell gevinst i å lykkes med noe man kanskje ikke trodde man kunne, sier Høgmo.