Podkasten Fotballtreneren lever videre – hør Teddys to siste episoder nå

Siden oppstarten i april 2021 har podkasten Fotballtreneren blitt lastet ned nærmere 10 000 ganger. I dag lanserer vi to nye episoder – de to siste episodene Teddy Moen rakk å fullføre før han døde 16. mai.

SISTE EPISODE: Teddy Moens siste episode av podkasten Fotballtreneren var symbolsk nok et intervju med MYSA-treneren William Muluya, gjort under Cupfinaleseminaret 2022. Her er det to på scenen under det samme seminaret, sammen med Per Ravn Omdal, i forbindelse med en presentasjon av NFTs arbeid for fotballutviyling i Mathare-slummen. Hør episoden nå. Foto: Reidar Schjei

Podkasten Fotballtreneren var et hjertebarn for Teddy Moen. En idé og et prosjekt han virkelig brant for, og jobbet offensivt for å realisere og videreutvikle. 
  Det klarte han. Blant annet gjennom å engasjere Arne Møller som en viktig støttespiller i prosjektet – som fotballfaglig medhjelper, programleder og teknisk ansvarlig. 

Otto Ulseth og William Muluya

Under Cupfinaleseminaret 2022 rakk Teddy Moen å gjøre opptak av to nye podkast-episoder. Disse er ferdig redigert og klargjort av Arne Møller, og vi velger i dag å publisere begge episodene på en gang, som et verdig punktum for Teddys prosjekt med podkasten.

• Otto Ulseth – mann med meninger
I denne episoden møter Teddy Moen journalisten og fotballtreneren Otto Ulseth. Otto er en dyktig fotballtrener har jobbet tett på våre beste trenere. Han har vært noe så spesielt som assistenttrener for Irak, under Drillo, da han var der. Samtidig er han en av våre hardtslående fotball-kommentatorer. Den noe uvanlige kombinasjonen journalist og fagperson gir ham utvilsomt noen fortrinn som skribent. Alltid saklig, men med sitt skarpe blikk ser han gjerne mer enn det åpenbare. Her, i møtet med Teddy Moen i november 2022, synes han å forutse noe av Rosenborgs vansker denne sesongen. Det krever et trent øye å oppdage slikt. Møt Otto Ulseth – en mann verdt å lytte til.

• En annerledes verden – møt William Muluya
William Muluya kom til MYSA, Matahare Youth Sport Association, da han var ti år gammel. Fra å spille fotball som guttunge, har han siden blitt både trener og ambassadør for prosjektet NFT har støttet i Kenya gjennom mange år.  Her møter du en mann som er interessert i å lære, knytte kontakter og tilføre MYSA nye impulser. William beskriver også en noe annerledes fotballhverdag enn den vi kjenner til her hjemme. Til ettertanke og inspirasjon. 

Intervjuet ble gjort under cupfinaleseminaret i 2022 – det siste i Teddys regi. På mange måter oppsummerer det mye av det Teddy sto for: Utdanning, samhold og samfunnsansvar.

Veien videre

Vi i NFT glade for å kunne si at podkasten Fotballtreneren vil leve videre.
  – Vi vil ta podkasten Fotballtreneren videre i Teddys ånd, lover Arne Møller.
  Konseptet vil bli videreført over noenlunde samme lest som hittil, uten at hyppigheten på nye episoder er spikret endelig foreløpig.

Ekte og autentisk

Podkasten Fotballtreneren er for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.
– Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.
  Han er tidligere Brann-spiller, mangeårig fotballtrener, forfatter, og eier av selskapet SpeakLab sammen med Siri Lill Mannes, og er engasjert av NFT til å presentere podkasten.