Håper flere tør å satse på en trenerkarriere

Da Eline Torneus ble spurt om å bli utviklingssjef i Vålerenga, måtte hun ta flere valg med i vurderingen. – Skal jeg ha familie? Er det forenlig med å være fotballtrener? Er det holdbart med tanke på lønn, kontrakter og at jeg mest sannsynlig kommer til å få sparken på et tidspunkt? spør hun, og understreker: – Men jeg tar heller og driter meg ut, så får jeg reise meg opp på beina igjen. Det er min mentalitet.

TOK SJANSEN: Eline Torneus tok sjansen og satset på en karriere som både fotballtrener og småbarnsmor. Foto: NFF

– I dag kan kvinnelige ledere, trenere og fotballspillere leve hundre prosent av fotballen. Det ser dermed kjempepositivt ut for kvinnelige ressurser som ønsker å bli enten leder, trener eller spiller. Det er utrolig viktig å ha de forbildene for at andre skal se at det finnes muligheter her, sier Eline Torneus i en artikkel på tiim.no.