Selvledelse – treningsleir for ledere i idretten

Over samme lest som Fotballederkurs 4 tilbyr Oslo Idrettskrets i oktober kurset Selvledelse – treningsleir for ledere i idretten.

DRØMMELAGET: Deltakere og veiledere under FLK 4 på Hoel gård i månedsskiftet mars/april 2022. Foto: Privat

Hvor ofte får du trene i rollen din som leder? Hvor mange ganger i uken prioriterer du seg selv og egenutvikling i en hektisk hverdag? 
  Det spør Oslo idrettskrets om – og inviterer til kurset som gir muligheten til nettopp det – på Hoel gård på Nes i Innlandet fra mandag 23. til torsdag 26. oktober.

Selvinnsikt og forståelse

Gjennom korte plenumsforelesninger og illustrerende øvelser, individuelt og i grupper, gis deltakerne innsikt i og forståelse av:

  • Egen væremåte og egne handlinger i idrettshverdagen
  • Kommunikasjon og påvirkningsstiler
  • Personlige lederforutsetninger

Målgruppa er personer med sentral lederrolle i klubb, krets eller særforbund. Vi oppfordrer ledere med ledererfaring eller ledere i «tyngre» lederroller som daglig leder, sportslig leder, styreleder/klubbleder, ansatt eller tillitsvalgt.
  Eller trener, kan vi legge til for egen regning.

Fornøyde deltakere

Mer enn 600 fotballedere har gjennomført Fotballederkurs 4 siden oppstarten, og her er et par av tilbakemeldingene:

«Kurset har vært en helt unik opplevelse! Hvis det er noen som sitter hjemme og har en liten følelse av at de har lyst til å ta FLK 4, så anbefaler jeg bare å hoppe rett i det. Du kommer til å lære masse, både nye ting og samtidig styrke de egenskapene du har fra før. Dette er ikke noe å være redd for – det er et tøft, men veldig bra kurs. Og man kan bruke dette kurset på forskjellige arenaer både i fotballen og andre steder.»

Rosie Kronstad, styremedlem og trener i Lambertseter IF.

«Dette kurset har først og fremst vært utrolig lærerikt, både med tanke på hva jeg har lært om meg selv og min innvirkning på andre jeg jobber tett med. Jeg har fått en rekke aha-opplevelser i løpet av disse fire dagene. Jeg trodde selv at jeg hadde full kontroll på hvordan min væremåte påvirket andre kolleger og mennesker rundt meg. Det viste seg å ikke stemme overhode. Og for å være en god leder, både innen fotballen og innen næringslivet så trenger man å ha de tingene på plass.» 

Frode Lia, styreleder og trener i Christiania ballklubb.