Fotballederkurs 4 – navnet bedrar

Fotballederkurs 4. Navnet høres kanskje litt traust og kjedelig ut. Det er så langt fra sannheten som det går an å komme.

DRØMMELAGET: Deltakere og veiledere under FLK 4 på Hoel gård i månedsskiftet mars/april 2022. Foto: Privat
  • Artikkelen er hentet fra Fotballtreneren nr. 2/2022

Jeg var så heldig å være en av 20 deltakere som fikk plass på NFF lederkurs 4 (FLK 4) på Hoel gård på Nes i månedsskiftet mars/april. 
  Det kommer jeg aldri til å glemme. 

Sammen med 19 andre deltakere fra hele landet fikk jeg oppleve kursleder Cato Haug og hans kruttsterke lag av veiledere i storform gjennom fire fabelaktige dager. 

FLK 4 er annerledes. Det handler ikke om årshjul, klubbhåndbok, sportsplan og andre hverdagslige utfordringer rundt det å være leder eller trener i fotballen.
  Det handler om deg.
  Hvem du er. Hva du står for. Hvorfor du tar de valgene du gjør. Hvordan du kan bli bedre kjent med deg selv.
  Fire dager med selvledelse i fokus – hvor du utfordres og utvikles. hele tida med en solid heiagjeng rundt deg. 
   

KURSLEDER: FLK 4 ble imponerende ledet av Cato Haug. Foto: Dynamic

Det handler om å dele og om å ta del. By på deg selv. Tørre å åpne opp. Pirke litt borti det ubehagelige. Jobbe mer innover i deg selv i stedet for utover mot andre du leder, som vi gjør mest i hverdagen.
  Alle tør det. Fordi det er trygt. Og utviklende.

Kurset er også en høyst betimelig påminnelse om det aller viktigste i vårt lederskap innenfor fotballen – uavhengig av hvilken rolle du har: Nemlig menneskene. 
  Hvordan er du som leder? Hva står du for? Hvordan behandler du de rundt deg? Og ikke minst: Hvordan behandler du deg selv?

FLK4 er ikke en reise i flytsonen. Det er sterke historier. Det er brutal åpenhet. Men det er også smil, latter, humor og humør. Det er rom for refleksjon. En øyeåpner for å akseptere forskjellighet og se ulikhet som en ressurs.
  Det er ekte lagbygging med utgangspunkt i deg selv. Muliggjort gjennom en kursleder og et veilederkorps som skaper trygghet og tillit fra første til siste sekund – og gjør sitt ytterste for at alle kan reise hjem som en litt bedre utgave av seg selv.

Jeg dro i hvert fall fra Hoel gård med læring for livet. Og læring om livet.
  Jeg fikk venner for livet. Og minner for livet.

Det er nytt kurs i november. Søk nå!