Hannah Dingley – første kvinnelige hovedtrener for menn i English Football League

Etter fire år som trener og leder for Forest Greens akademi er Hannah Dingley (40) nå blitt den første kvinnelige hovedtreneren for en av de 92 klubbene i English Football League. Etter at Duncan Ferguson fikk sparken i League Two-klubben, er Dingley utnevnt som midlertidig hovedtrener i Forest Green.

I GANG: Hannah Dingley i gang med kamforberedelsene før sin første kamp som hovedtrener for Forest Green Rovers, en trenignskamp mot Melksham Town 5. juli. Foto: NTB

– Jeg ser virkelig frem til dette neste steget i min trenerkarriere. Pre-season har nettopp startet og sesongen er snart i gang for fullt. Det er spennende tider i fotballen, og jeg er takknemlig for denne muligheten til å ta et steg opp og lede en så progressiv og fremoverlent klubb, sier Dingley selv til Forest Greens hjemmeside.

Naturlig førstevalg

– Hannhah var vårt naturlig førstevalg som midlertidig hovedtrener. Hun har gjort en fantastisk jobb som leder ved vårt akademi og jobber helt i tråd med klubbens verdier, sier Forets Greens styreleder Dale Vince til hjemmesiden og fortsetter:
  – Det er kanskje talende for herrefotballen at vi vi gjør en banebrytende avgjørelse ved å gjøre Hannah til den første kvinnelige hovedtrenere i den mannlige profesjonelle fotballen i England.

Trosset alle

Den walisiske jenta spilte fotball som ung, men i overgangen fra primary til secondary school var det slutt. Der var fotball og rugby for gutta. Punktum. Slik var reglene.
  Men Hannah trosset alt og alle, fast bestemt på en karriere innen fotballen – med idrettsutdannelse på Loughborough University og etter hvert UEFA PRO-lisens. 

Dingley ser heller ingen problemer med å være den første kvinnelige hovedtreneren i den profesjonelle engelske fotballen.
 – Jeg har vært trener på akademiet. Jeg har også trent menn i årevis. Og det skal jeg si deg, jeg har aldri hatt noe problem med spillerne. Så lenge du vet hva du gjør og du vet hva du snakker om er det ikke noe problem. Spillerne ønsker god trening, god informasjon, et bra treningsopplegg og å være forberedt. Så lenge det er på plass, spiller det ingen rolle hvem som trener dem, sier Dingley til The Athletic
  – Dessuten har ikke spillerne noe valg. De er profesjonelle fotballspillere i en proffklubb, så hvis noen er utnevnt som ansvarlig for gruppa, må de forholde seg til det, for det er jobben deres.

En milepæl

– Det er et stort steg i riktig retnintg og en viktig milepæl. Det har vært en barriere med kvinnelige trenere i herrefotballen som har vært fryktelig stor, så det at kvinner nå får sjansen er kjempeviktig. Fotballen går fremover, sier TV 2s fotballkommentator Mina Finstad Berg til Nettavisen.