Lydia Bedford skriver historie som U18-trener i Brentford

Lydia Bedford (35) er ny hovedtrener for Brentfords U18-lag. I følge den britiske avisen Mirror blir hun med det den første kvinnelige hovedtreneren for et profesjonelt herrelag i engelsk toppfotball.

HISTORISK: Lydia Bedford blir historisk som ny hovedtrener for Brentfords U18-gutter. Her sammen med sin assistenttrener Jon-Paul Pittman. Foto: brentfordfc.com

Den tidligere engelske landslagsspilleren Jill Scott, har nylig gått inn i en trenerrolle på Manchester Citys akademi. Landslagstrener for Englands U17 hentelandslag Natalie Henderson, har tidligere jobbet med gutter i Newcastles ungdomsavdeling. Det samme har Manisha Taylor i Queens Park Rangers, mens Hannah Dingley har vært akademisjef i Forest Green Rovers de siste fire åra.

  Men ingen kvinne har vært hovedtrener for et lag så høyt oppe på herresida tidligere.

Beste kandidat

Brentfords sportsdirektør Phil Giles forteller:
  – Vi hadde en omfattende rekrutteringsprosess til denne viktige jobbe. Lydia og Jon-Paul var de to beste kandidatene, og heldigvis klarte vi å rekruttere dem til klubben, sier han til brentfordfc.com.

Omfattende CV

Lydia Bedford kommer til Brentford fra Arsenal, der hun de siste månedene har jobbet med Frida Maanum og resten av Arsenals kvinnelag under hovedtrener Jonas Eidevall.
  Tidligere har Bedford vært manager for Englands ungdomslandslag for kvinner, før hun i november 2021 tok over som manager for Leicester i Women´s Super League (WSL). 

I Brentford vil Bedford også jobbe under trenersjef Justin Cochrane, som hun tok UEFA PRO-lisens utdanningen sammen med i 2019.

Spennende

På sin egen Instagram-konto skriver Lydia Bedford:
  – Gleder meg til å bli hovedtrener for Brentfords U18-lag. En offensiv og fremoverlent klubb som baner vei i alt de gjør.