Trenertur med mange høydepunkter

Fra fredag til mandag fikk nær 40 norske fotballtrenere med seg både toppfotball, klubbesøk og legendariske managermøter på NFTs trenertur til London.

WEST HAM: På besøk hos West Ham fikk deltakerne blant annet følge klubbens U21-lag på trening. Foto: Ivar Thoresen

Det kan trygt kalles en suksess da Norsk Fotballtrenerforening (NFT) i samarbeid med Indre Østfold Reisebyrå blåste nytt liv i en gammel tradisjon og inviterte til Trenertur til London og engelsk fotball. Både fordi nærmere 40 trenere meldte seg på, og fordi det ble et vellykket faglig og sosialt opplegg.

Fredag gikk turen rett fra flyplassen til et besøk hos Premier League-klubben Brentford på deres nye Gtech Community Stadium. Der var den tidligere storspilleren – og nå klubbambassadør for Brentford FC – Marcus Gayle, vår vert. Han tok oss med på en interessant reise gjennom klubbens historie, mens Dag Opjordsmoen og Johnny Mikael Gallefoss fylte ut historien med godt faglig forankret innhold etterpå.

Fredag kveld var det felles middag på hotellet, der de tidligere – og legendariske – managerne Dave Bassett(78) og David Pleat (77) var blant hedersgjestene.

Lørdag og søndag var viet til kampobservasjon, og for de fleste betød det en av to Premier League-kamper lørdag; Brentford-Wolverhampton eller Fulham-Everton. Søndag reiste noen til Emirates stadium og så Arsenal-Nottingham Forest, mens en stor gjeng også besøkte Kingsmeadow og kampen mellom Chelsea og Aston Villa i Women´s Super League – med Guro Reiten på banen. Maren Mjelde er skadet, men stakk innom og hilste på den norske delegasjonen.

På vei hjem mandag, gikk turen via West Hams treningsanlegg Rush Green, der akademisjef akademidirektør Ricky Martin og treneransvarlig Kalam Mooniaruck, tok godt vare på sine norske gjester, og presenterte West Hams filosofi – The West Ham Way.
Trenerturen ga 10 timer godkjent etterutdanning for trenere med. UEFA B-lisens.

  • Les mer om Trenerturen til London i Fotballtreneren nummer 4/2022, som kommer i postkassa til alle NFT-medlemmer i midten av desember.
LEGENDER: De legendariske managerne Dave Bassett og David Pleat var hedersgjester under fellesmiddagen på Trenerturen, og ble intervjuet av NFTs generalsekretær Teddy Moen. Foto: Ivar Thoresen
BRENTFORD: På Trenerturens første dag gikk turen til Brentford og besøk på Gtech Community Stadium. Foto: Ivar Thoresen