Morten Ravlo blir sportssjef i futsal

Norges Fotballforbund har ansatt Morten Ravlo (40) som ny sportssjef i futsal fra 1. august.

NY JOBB: Trønderen Morten Ravlo blir NFFs første sportssjef i futsal. Foto: NFF

Ravlo er ansatt i en 50 prosent stilling og skal jobbe med landslagsledelse A-herrer, elitesamlinger på kvinnesiden, utvikling av en fremtidig B-lisens i futsal og sportsplanverk.

Milepæl

– Det er en stor milepæl for norsk futsal å få ansatt en sportsjef som skal jobbe med våre beste jenter og gutter, utvikle sportsplanverket på futsal og hjelpe oss å tilby B-lisens i futsal. Morten hadde tøff konkurranse fra gode internasjonale kandidater til denne jobben, men vi landet på at Mortens futsalfaglige, pedagogiske og relasjonelt sterke tilnærming er det vi trenger for å løfte elitefutsal i Norge videre, sier fagansvarlig futsal i NFF, Iver Strandheim til fotball.no.

Solid erfaring

Morten Ravlo går inn i sin nye jobb med en solid ballast av futsal-erfaring. Han har spilt over 60 landskamper og er seriemester med tre klubber. Han tar med seg sin seriøse og hardtarbeidende tilnærming fra parketten inn til Ullevaal for å være med å løfte futsal videre. 
  ­– Å få muligheten til å jobbe med noe som har vært en hobby og lidenskap så lenge er selvfølgelig en mulighet det var veldig vanskelig å si nei til. Futsal som idrett er veldig i vinden, også norsk futsal. Det er spennende ting som skjer og det ser bedre ut enn på mange år, så jeg ser frem til å jobbe med dette, sier Ravlo til fotball.no.

Løfte kvinnesiden

– Det var helt sikkert mer erfarne trenere fra høyt nivå som søkte. Min fordel er at jeg kjenner norsk futsal veldig godt, helt fra «fødselen av» for 15-20 år siden. Jeg kjenner alle mekanismene og miljøene rundt omkring, og har blitt bra kjent med kvinnesiden også, sier han.
  – Man må se på hvordan man skal løfte kvinnesiden, da spesielt regionalt, mens det på herresiden blir veldig viktig å opprette kontakt og samarbeid med klubbmiljøene. Vi må åpne landslaget mer, ha et tettere samarbeid og sammen finne veien man ønsker å gå. Være ute i klubbmiljøer og haller i hele landet. Hvis vi klarer å løfte klubbmiljøene, så løfter vi landslaget og vice versa. Den synergieffekten må vi prøve å bygge mer på. Så skal jeg sammen med Iver jobbe med tiltak som skal skape mer vekst og aktivitet, sier Ravlo til fotball.no.