Godset og NFF Buskerud med to trenerutviklingsprogram

Strømsgodset og NFF Buskerud starter i vår opp med to ulike trenerutviklingsprogram. Det ene er et modulbasert trenerutviklingsprogram, som skal gå gjennom 2023-sesongen, og der målgruppa er trenere for spillere i aldersgruppa 12-19 år. Det andre er «Morgendagens trenere», der målgruppa er ambisiøse trenere som ønsker seg inn på enten UEFA B- eller UEFA A-lisens.

LØFT: – At Strømsgodset som toppklubb nå vil bidra til trenerutvikling i vår region på alle nivåer vil garantert gi et løft i våre lokale klubber i treningsprosessen på feltet, sier Arne Marcussen, trenerutvikler i Strømsgodset. Foto: godset.no

Det modulbaserte trenerutviklingsprogrammet inneholder både teori og praksis, og passer for trenere i målgruppa, enten de har UEFA B-lisens eller bare Grasrottrener-kurs.

Avsluttes i Trondheim 

Strømsgodset skriver på sin hjemmeside at programmet ikke er helt ulikt det programmet som Rosenborg og NFF Trøndelag har sammen – Godfottrenern. Derfor vil også siste modul avholdes i Trondheim i forbindelse med Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Strømsgodset i november, der det blir deling av kunnskap og erfaring mellom deltakerne på de to utvikslingsprogrammene.

Trenerutviklingsprogrammet består av i alt ni moduler, med oppstart i april og avslutning i slutten av november.

– At Strømsgodset som toppklubb nå vil bidra til trenerutvikling i vår region på alle nivåer vil garantert gi et løft i våre lokale klubber i treningsprosessen på feltet, sier Arne Marcussen, trenerutvikler i Strømsgodset til godset.no.
  – Bedre trenere gir bedre treninger, som gir bedre spillere. Så enkelt kan målet med programmene formuleres.

Morgendagens trenere

Det andre prosjektet – Morgendagens trenere – har målgruppe ambisiøse trenere som ønsker seg inn på enten UEFA B- og UEFA A-lisens, og som vil ha et skreddersydd opplegg for den enkelte trener gjennom sesongen med egen veileder.
  Deltakerne vil både ha tre felles samlinger og oppfølging i egen klubb. Veiledere vil være fra krets og toppklubb. Ti trenere får delta.