Dag Opjordsmoen ny leder i NFT

På Norsk Fotballtrenerforenings digitale årsmøte tirsdag kveld ble Dag Opjordsmoen (67) valgt til Trenerforeningens nye leder etter Elin Nicolaisen.

NY LEDER: Dag Opjordsmoen har vært en del av styret i Norsk Fotballtrenerforening siden 1997. Nå er han Trenerforeningens nye leder – enstemmig valgt for to år på årsmøtet tirsdag kveld. Foto: Ivar Thoresen

Elin Nicolaisen valgte å takke for seg etter å ha ledet NFT siden sommeren 2015, og hun medga overfor årsmøtet at det var kjemperart å takke for seg etter over sju år som leder.
 – Det er mitt eget valg, men det er med vemod jeg gir meg. Samtidig er det en erkjennelse av at alt har sin tid, sa Nicolaisen da hun takket for seg for rundt 30 NFT-medlemmer som deltok på årsmøtet.

26 år i styret

Samtidig kan hun trøste seg med at hun gir fra seg en forening i god forfatning, og at ledervervet sendes videre til den kanskje mest erfarne av dem alle.
  Dag Opjordsmoen kom inn i styret i NFT som varamedlem i 1997, og har vært der siden – i 26 år! Med ham som leder får NFT en mann ved roret som besitter en helt unik erfaring, kompetanse og kunnskap.
  – Jeg takker for tilliten. Det er en ære, sa Opjordsmoen etter at årsmøtet enstemmig valgte ham til Trenerforeningens leder de neste to åra. Samtidig takket han Elin Nicolaisen for det lederskapet hun har utført og styret og administrasjonen for det arbeidet de har utført og den store kraften de har.

Spennende landskap

– Den norske trenerforeningen er sterk, sa Opjordsmoen, og uten at han ønsket å dra det for langt påpekte han at det ikke var en eneste trenersparking i Eliteserien i fjor, og det at NFT er en viktig part i den profesjonelle fotballen i Norge kan ha hatt betydning for det.

– Så er det nye tider, hvor vi må prøve å manøvrere NFT godt i et svært spennende landskap framover. Og det tror jeg vi er på god vei til å klare.
– Det skjer så mye spennende i norsk fotball nå, fra grasrot til toppfotballen. Og jeg håper at jeg kan gi mitt bidrag til å gi trenerforståelsen en bærekraft inn i framtida, avsluttet Opjordsmoen.

Stavrum og Grønli

I tillegg til leder Elin Nicolaisen, forlater også Siv Gjesdal NFT-styret nå. Ettersom både leder Dag Opjordsmoen og Bjørn Frode Strand rykker opp fra sine vara-posisjoner, valgte årsmøtet to nye varamedlemmer.
  Som 1. varamedlem ble lærer, trener, forfatter og tidligere toppspiller Arild Stavrum valgt, mens Siri Merete Nordeide Grønli – tidligere toppspiller for Asker og Stabæk, lege og styremedlem i Stabæk Toppfotball kvinner – ble valgt til 2. varamedlem for to år.
  Arild Stavrum var til stede på årsmøtet, og ser fram til å være en del av NFTs valgte ledelse framover.
  – NFT er noe alle trenere har et forhold til. Foreningen er ikke minst viktig når man får problemer. Jeg har sjøl opplevd å miste jobben, og fått hjelp fra Trenerforeningen, sa han.

NFTs nye styre

Etter valgene på årsmøtet ser NFT-styret slik ut for 2023:

  • Leder Dag Opjordsmoen
  • Nestleder Stian Theting
  • Tiltaksleder Vilde Rislaa Mollestad
  • Styremedlem Bjørn Frode Strand
  • Styremedlem Lars Bohinen
  • 1. varamedlem Arild Stavrum
  • 2. varamedlem Siri Merete Nordeide Grønli

Ny strategiplan

Siden i fjor sommer har styret jobbet med en ny strategiplan for NFT for perioden 2023-2025.
  Styrets forslag ble behandlet og enstemmig vedtatt i tirsdagens årsmøte, og vi kommer tilbake med en egen artikkel her på fotballtreneren.no om den nye strategiplanen en av de nærmeste dagene.