Podkasten Fotballtreneren: Erik Ruthford Pedersen – keepertrener-legende med hanskene på

NFTs podkast FOTBALLTRENEREN er på lufta med en ny episode. Erik Ruthford Pedersen (76) er en levende keepertrener-legende, og han har fortsatt hanskene på. Hør samtalen med en rollemodell som norsk fotball og andre trenere virkelig kan lære av.

KEEPERTRENER: Hør Erik Ruthford Pedersen i samtale med Teddy Moen i en ny episode av podkasten Fotballtreneren. Foto: Privat

Erik Ruthford Pedersen (76) stod i mål i Eliteserien allerede i 1969! Som keeper ble han tidlig nysgjerrig på keeperrollen – og treningsmetodikken. Det tok ham til England og Wolverhampton allerede i 1973. I sesongene 1979 og 1980 var han også hovedtrener i Eliteserien, noe som ga ham verdifull innsikt. Siden den gang har han vært en mye brukt instruktør, veileder, kursholder og ikke minst inspirator i miljøet. Erik er hedersmann i NFT og æresmedlem i IK Start, i en klubb hvor han nær sagt har bekledd alle trenerroller i over 50 år. Fortsatt stepper han inn når klubben kaller! Hans evne til alltid å være i utviklingsmodus og fremstå som en av landets fremste ressurser på keepertrening, gjør ham ikke bare til en levende legende: Han er en rollemodell som norsk fotball og andre trenere virkelig kan lære av.

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.

  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.

  Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og/eller NFTs generalsekretær Teddy Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

NYE EPISODER: Arne Møller (til høyre) er engasjert av NFT for å produsere og lede podkasten FOTBALLTRENEREN sammen med Teddy Moen. Nye episoder kommer fortløpende framover. Gjest i første episode nå i 2022 var NRK-legenden Arne Scheie. Foto: Ivar Thoresen