Barn ingen hindring

Siste helgen i november reiste ti av våre kvinnelige topptrenere av gårde for å besøke FC Bayern München. Dette markerte slutten på et femårig(!) utdanningsløp disse har vært igjennom. Her var landslagsledelsen med Hege Riise i spissen, samt veiledere som har fulgt hver og en av dem. Men for Eline Torneus kunne det fort vært stopp.

FINT GJORT: – Det er utrolig fint av NFF å gjøre det mulig på denne måten, sier Eline Torneus, som fikk med seg lille Oliver på ti uker til den avsluttende samlingen for det kvinnelige topptrenerprosjektet i München. Foto Arne Møller
  • Av Arne Møller

Eline Torneus fra Skjervøy i Troms har ambisjoner om å jobbe i en toppklubb. I 2020 flyttet hun til Oslo og ble utviklingssjef i Røa. Men så hadde det seg sånn at lille Oliver kom til verden, og Eline gikk ut i mammapermisjon. Dette ble en utfordring med tanke på å skulle fullføre utdanningen – med bare måneder igjen. 

Heldigvis fantes det en løsning: Et samarbeid mellom NFF og svigermor Ingalill. 
  Da reisefølget sto klart til avreise på Gardermoen, hadde NFF lagt til rette for at farmor til 10 uker gamle Oliver kunne være med på turen. Det betød at Eline fikk avlastningen hun trengte for å kunne følge undervisning, diskusjoner og bidra med sine ting. 
  – Det er utrolig fint av NFF å gjøre det mulig på denne måten, sier Eline takknemlig. 
  – Helt avgjørende, legger hun til. 

Så kunne Eline følge med på foredraget til Bayern Münchens fysiske trener, mens farmor trillet vognen ute i fellesarealet på det imponerende anlegget til verdens største klubb. Eline fikk sitt diplom og Oliver kan senere fortelle at han har vært på besøk hos Bayern München. Vinn-vinn!

PÅ TUR MED OLIVER: Både veileder Even Pellerud og Eline Torneus er glad for at hun fikk ta med lille Oliver til München. Foto: Arne Møller