Podkasten Fotballtreneren: Fra toppspiller til spilleragent. Vadim Demidov om profflivets realiteter

Vadim Demidov er gjest i en ny episode av podkasten av FOTBALLTRENEREN. Her snakker han om profflivets realiteter og om reisen fra toppspiller til spilleragent.

GJEST: Møt Vadim Demidov i en ny episode av podkasten Fotballtreneren. Foto: NTB

Som ung spiller fikk Vadim Demidov to års opphold fra fotballen på grunn av en ryggskade. Likevel ga han ikke opp proffdrømmen. Via OBOS-ligaspill havnet han i Eliteserien og ble deretter proff i utlandet: I LaLiga, som var drømmen hans, noe som gir ham legitimitet når han beskriver styrker og mangler i den norske fotballhverdagen. I denne episoden tar Demidov et «oppgjør» med trenertilnærminger i norsk fotball, som han mener kan være bjørnetjenester i karakterbyggingen av unge spillere. Han har selv valgt bort trenerveien til fordel for en spillerformidler-funksjon, men har stor respekt for treneryrket og kravene bransjen stiller. Som agent ønsker Demidov å hjelpe flere norske unggutter og ungjenter til å realisere proffdrømmen i utlandet. Her kommer han med klare råd til klubber og spillere. For Vadim har tro på norsk fotball og mener at norske spillere har gode muligheter for å komme til utlandet – når forutsetningene er på plass.

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.

  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.

  Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og/eller NFTs generalsekretær Teddy Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

NYE EPISODER: Arne Møller (til høyre) er engasjert av NFT for å produsere og lede podkasten FOTBALLTRENEREN sammen med Teddy Moen. Nye episoder kommer fortløpende framover. Gjest i første episode nå i 2022 var NRK-legenden Arne Scheie. Foto: Ivar Thoresen