Fotballer på vei til Kenya

I Kenya koster en ny fotball det samme som i Norge. Det betyr at barn, unge og fotballtrenere har sterkt begrenset tilgang på fotballer til trening og kamp. Å eie en skinnende og ny fotball er drømmen til mange gutter og jenter i slummen av Nairobi. Nå skal NFT sammen med Nike Norge og Cemo sørge for at drømmen gjøres virkelig.

FOTBALLGLEDE: Utstyr fra NFT og foreningens gode samarbeidspartnere har i mange år skapt fotballglede i Mathare-slummen i Nairobi. Nå er en ny kontainer med utstyr på vei. Foto: MYSA

I juni ble en stor kontainer pakket full av utstyr til de tre prosjektene som CEMO Care støtter i Kenya under paraplyen KenKids. CEMO skal sammen med organiasjonen NORACTA bygge en fotballbinge i Kibera-slummen, men også masse utstyr ble pakket for ARO-Senteret i Kisumi (nord i Kenya) hvor SANA-Fondet er en av driverne. 

MASSE UTSTYR: Kontaineren med masse utstyr er på vei til Kenya. Foto: Privat

Naturlig nok fikk Norsk Fotballtrenerforening plass til verdifullt utstyr til sin samarbeidspartner MYSA i Mathare-slummen. Over 400 nye fotballer fra NIKE ble pakket ned.
  – Disse fotballene til en verdi av ca. 150 000 kroner (ca. kr 400 pr. stk. i utsalg) er en fantastisk gave til MYSA. På vegne av foreningen vil jeg takke Nike Norge, Unisport og ikke minst Norges Fotballforbund som har gjort dette mulig. Deres bidrag er en inspirasjon til vårt arbeid med å støtte arbeidet med å utvikle fotalltrenere i slummmen av Mathare, forteller daglig leder Teddy Moen i NFT.
  Moen forteller entusiastisk om de mulighetene som fotballene vil gi for å skape fotballglede og utdanning. Han legger ikke skjul på at organisasjonen MYSA (Mathare Youth Sports Association) har slitt tungt under Covid-19 pandemien, og behøver god støtte for å få gjenreist mye av sin aktivitet. 

CEMO Care gir en fotballbinge til barna i Kibera

Cemo CARE er en del av Cemo AS, som er en viktig samarbeidspartner for NFT. Bedriften gir hvert år NFT over 1 000 gratis julepakker (til en verdi av kr 300 pr. stk.) som foreningen kan selge til inntekt for MYSA-programmet. 
  – Vi takker Cemo CARE for at de heier på vårt samarbeid med MYSA. Med hjelp fra dem kan vi utdanne enda flere fotballtrenere i slummen. De kan igjen bidra til inspirasjon og fotballglede. Nå som Mathare er enda tøffere rammet av pandemien, er NFT sin tilstedeværelse viktig for å å gjenreise MYSA.
  Teddy Moen synes også det er kult at bedriften også gir en fotballbinge i gave til NORACTA sitt prosjekt CreaKid Learning Centre i Kibera slummen. 
  – Når denne unike sportslabben og oasen i slummen kommer på plass, er ambisjonen at veilederne fra MYSA-akademiet skal være med å skape aktivitet for både fotballspillere og trenere i Kibera. Dette er en enda mer preget slum enn Mathare på mange måter, og det «sportssenteret» som nå skal ferdigstilles i høst, blir rett og slett fantastisk. Det er gøy å være vitne til hva som kan oppnås når gode mennesker kommer sammen med varme tanker!

Kontaineren ankommer i september

Det er grunn til å tro at kontaineren ankommer Mombasa ved inngangen til september etter en lang seiltur fra Kristiansand. Da vil den bli fraktet på en trailer til MYSA sitt senter i Komarock og losset. 
  – Dette blir en festdag for MYSA, og noe vi i NFT ser frem til. Vårt samfunnsprogram er viktig for foreningen, og viser at NFT ønsker å ta et ansvar ut over å følge opp fotballtrenere i Norge. Ved å gi over 400 nye fotballer fra Nike til våre trenerkollegaer i Kenya, er vi med på å hjelpe dem i et viktig arbeid, der fotballen er verktøyet. Kanskje et av de beste verktøyene i verden for å bygge gode samfunn, sierTeddy Moen.