La barn få mer fritid til egen aktivitet

Lar vi barn være barn? Er mer og mer organisert aktivitet for de minste det som skal til for å skape gode fotballspillere på sikt? Det er ikke bare i Norge den debatten går.

LEK: Også i internasjonal fotball blir flere og flere opptatt av at barn skal få være barn, og at det blir mye lek i barnefotballen , hos de yngste spillerne på akademiene. Her fra akademiet til AC Milan. Foto: Ivar Thoresen

Vi gjør oppmerksom på at dette tidligere er omtalt på fotballtreneren.no
I en artikkel i Det engelske fotballforbundets (FA) magasin – The Boot Room – røper Sheffield Wednesdays akademisjef, Nick Cox, stor bekymring for måten mange av de engelske akademiene stadig organiserer mer og mer aktivitet for sine aller yngste spillere, uten å ta nok hensyn til barnas behov for å bare være barn.

En annen vei

Derfor har Cox valgt et oppsiktsvekkende, men svært spennende utviklingsprogram for sine yngste spillere i Sheffield Wednesday.
  – Noen ganger tenker jeg at det for de yngste er vel så mye en ulempe som en fordel å være en del av et akademi, sier Cox.
  – På et akademi blir mye av barndommen din dominert av trenerstyrt aktivitet og du gjør ting på trenerens premisser. Hadde de ikke vært her, hadde de kanskje løst ting på sine egne måter. Vi må ta det med i betraktningen.

Lekbetont

Cox forklarer nærmere hvordan Sheffield Wednesday prøver å ta hensyn til dette for sine yngste akademispillere.
  – Vi oppfordrer til å drive lekbetonte aktiviteter, som bryting, lekeslåssing og andre leker. Alt er bygd opp for å hjelpe barna til å lære hvordan de skal bruke kroppen.
  – Det ser ikke ut som et vitenskapelig idrettsprosjekt – det ser ut som lek, sier Nick Cox.

• Les hele artikkelen fra The Boot Room her