Fotballsamtale på Deichman

Hvorfor sliter Norge med å kvalifisere seg til og lykkes i mesterskap? Det skal Åge Hareide, Lise Klaveness og Thorvald Steen snakke om sammen med ordstyrer Arild Stavrum når fotballen inntar Deichmans hovedbibliotek i Oslo tirsdag 28. mai.

DYPDYKK: Arild Stavrum skal styre ordet når Åge Hareide, Lise Klaveness og Thorvald Steen møtes på Deichmanske i Bjørvika 28. mai for å snakke om hvorfor Norge sliter med å kvalifisere seg til og lykkes i mesterskap. Foto: Ivar Thoresen og Trine Hisdal/Oktober Forlag

– Vi går i dybden når vi spør: hvorfor sliter Norge med å kvalifisere seg til og lykkes i mesterskap? Dette på tross av spillere som Hegerberg, Graham-Hansen, Haaland og Ødegaard, som dominerer i europeisk toppfotball, skriver Deichman på sin hjemmeside i invitasjonen til arrangementet på biblioteket i Bjørvika tirsdag 28. mai kl. 19.00. 
  Det blir full fotballkamp-lengde i 2 x 45 minutter, så her får fotballekspertene tid til å fullføre sine analyser, uten avbrudd av forstyrrende reklamepauser. 

Panelet som er invitert kan utvilsomt bidra med spennende perspektiver i debatten:

• Lise Klaveness, fotballpresident, norsk og svensk seriemester for Stabæk og Umeå. Toppscorer i Toppserien. 73 landskamper som spiller.
• Åge Hareide, landslagssjef Island, tidligere for Danmark og Norge. Trent klubber som Molde, Malmö og Rosenborg. Englandsproff i Manchester City og Norwich. 50 landskamper som spiller.
• Thorvald Steen, forfatter, tidligere formann i Den norske forfatterforeningen. Mentor for utøvere i ski, hopp og fotballklubber som KFUM, Skeid og Molde. Har blant annet skrevet ‘Vekten av snøkrystaller’, om det å prestere under virkelig press, og nå nylig den historiske romanen ‘Påklederen’.

• Ordstyrer Arild Stavrum, tidligere spiller i norsk, svensk, skotsk og tyrkisk eliteserie. Trener i de tre øverste divisjonene i Norge, forfatter av ni bøker, deriblant Norges eneste kunstgresskrim, ‘Golden boys’ og i 2023 ‘Siste mann på rygg’. 
  Stavrum er også 1. varamedlem til styret i Norsk Fotballtrenerforening.

  • Det er gratis å høre samtalen, men for å være sikret plass må billett bestilles på forhånd. Billettene blir tilgjengelig fra kl. 08:00 en uke før arrangementet. Bestill din billett her