Grainger med UEFA-analyse av Brann v Barcelona

Den norske kvinnelandslagssjefen Gemma Grainger har vært en del av UEFAs technical observer team i snart to år. Forrige uke var hun på plass i Bergen og analyserte Champions League-kvartfinalen mellom Brann og Barcelona. Her kan du lese hennes oppsummeringer.

ANALYSE: Gemma Grainger er fersk norsk landslagssjef, men også en en del av UEFAs technical observer team. Nå har hun analysert Champions League-kvartfinalen mellom Brann og Barcelona for UEFA. Foto: NTB

Gemma Grainger har levert to artikler som begge er publisert på UEFAs hjemmeside – en med en taktisk analyse av begge lag og én knyttet til prestasjonene.
  – Barcelonas kompakte høye press med overbefolkning på små områder var en av nøklene for deres evne til å dominere fra start til slutt, sier Grainger og viser til at det intense og høye presset tvang hjemmelaget til å gjøre 37 klareringer, mens Barcelona måtte gjøre bare en. I denne kampen var15 % av Branns pasninger lange – deres høyeste prosentandel denne sesongen.
  – Barcelonas evne til å kvele Branns kontringsforsøk gjennom en miks av effektivt høyt press og gjenvinninger høyt i banen var avgjørende faktorer, sier landslagssjefen.

Les Gemma Graingers artikler her: