Ferdig etter 22 år som manager i «NFT-klubben» Accrington Stanley

John Coleman (61) kom til Accrington Stanley som manager i 1999. Med unntak av et kort opphold i Rochdale har han vært der siden. Men nå – etter 22 år som manager i «NFT-klubben» Stanley – er det slutt for Coleman og hans assistent Jimmy Bell.

LENGST SOM MANAGER: John Coleman er den manageren med lengst sammenhengende fartstid i en klubb i EFL (English Football League) – men etter til sammen 22 år som sjef i Accrington Stanley er det nå slutt. Her er Coleman med Teddy Moen under et NFT-besøk hos Accrington Stanley for noen år siden. Foto: Reidar Schjei
  • Av Reidar Schjei

0-4-tapet mot Wrexham forrige helg ble dråpen for klubbledelsen, som valgte å kvitte seg med det som nå har vært den lengstsittende manageren i de fire øverste engelske divisjonene – og dem med god margin. 

Norsk Fotballtrenerforening har gjennom mange år hatt et helt spesielt forhold til Accrington Stanley – en av Englands 12 eldste klubber, og blant klubbene som var med på å sparke i gang den profesjonelle fotballen i England i 1888.
  NFT eier også en aksje i klubben, og vi har gjentatte ganger vært på besøk og sett kamper under våre mange trenerturer til England opp gjennom åra. Vi har også vært kampsponsor og vært med på kåringen av «Man of the match» i forbindelse med våre besøk – der vi alltid ble varmt og godt mottatt av klubben, og ikke minst av manager John Coleman.

Under Colemans ledelse var klubben på en eventyrlig reise mot gammel storhet – fra amatørfotball og tilbake til den profesjonelle ligaen, toppet med noen sesonger i League One, før klubben igjen rykket ned til League Two forrige sesong. 
  Der ligger Stanley relativt trygt forankret midt på tabellen. Men det var ikke noe eierne slo seg til ro med. Derfor måtte Coleman forlate klubben med øyeblikkelig virkning forrige helg.

  Manageren og hans assistent ble sendt på dør med en takk fra klubben.