Sør Cup gir over 300 000 til Idrett Krysser Grenser

Takket været alle deltakerne i Sør Cup, lojale sponsorer og en sangglad tidligere turneringsleder kunne Sør Cup også i 2023 gi en solid sum penger til Misjonsalliansen og deres prosjekt Idrett Krysser Grenser.

Sør Cup har flere ganger besøkt prosjektene i Ecuador, og håper de kan gjøre det igjen.

Sør Cup har helt siden oppstarten i 2008 samarbeidet med Misjonsalliansen om prosjektet Idrett Krysser Grenser, tidligere kjent som Fotball Krysser Grenser. Et arbeid som i dag drives i landene Ecuador, Bolivia, Brasil og Kambodsja. Sør Cup har gjennom årene samlet inn flere millioner kroner til prosjektene.

I 2023 samlet cupen inn 328.000 kroner til prosjektet!

– Vi er svært takknemlige og imponerte over innsatsen som hvert år legges ned av frivillige og alle andre som er engasjert i Sør Cup. Deres innsats beskytter barn fra vold og overgrep. Tusen takk, sier generalsekretær i Misjonsalliansen Heidi Sandvand Hegertun.

Idrett Krysser Grenser har vokst seg som et stort og utrolig viktig prosjekt for samfunnene Misjonsalliansen opererer i.

– For mange av barna og ungdommene vi møter er det vanlig å kjenne noen som har havnet i gjenger der de ender opp med å bli skutt eller såret. Mens de selv holder seg på fritidsaktiviteter sammen trygge voksne og vennene der. Slik redder og forvandler arbeidet vår liv, sier Sandvand Hegertun.

25 kroner per deltaker

Alle deltakerne i Sør Cup, som hadde rekordmange 614 lag i 2023, er de største bidragsyterne.

Sør Cup gir nemlig 25 kroner per deltaker til prosjektet, i tillegg til alle billettinntekter fra finaledagen og all pant fra turneringen (det blir en del!).

I tillegg bidrar bedriftene Mosvold & Co, Mesel Invest, Coca-Cola og Gumpens Auto Vest med penger, samt at tidligere turneringsleder i Sør Cup, Paul Richardsen, holdt konsert der overskuddet gikk til dette prosjektet.

Trygge møteplasser

Sør Cup har flere ganger besøkt prosjektene i Ecuador, men etter korona har ikke det latt seg gjøre. De siste årene har barn og unge i Ecuador havnet midt i en konflikt mellom kriminelle bander og politiet, noe som gjør at det ikke anses trygt i besøke Guayaquil, der Idrett Krysser Grenser har sine prosjekter.

Misjonsalliansen forteller at prosjektene har spilt en enda større rolle for barn som nå lever i utrygghet, gjennom å tilby sunne aktivitetstilbud og trygge sosiale møteplasser.

– Det er hyggelig – og viktig – å kunne være med å bidra til dette arbeidet, sier Ole Gerhard Sørensen, daglig leder i Sør Cup.

– Prosjektet har vært en viktig del av cupen i alle år, og mange frivillige har fått et sterkt eierskap til prosjektet. For oss som organisasjon så gir det hele cupen en annen dimensjon, og nå er det viktigere enn noen gang å være med å bidra, ettersom både pandemien og uro på grunn av rivaliserende narkotikakarteller preger landet, sier Sørensen.

Grunnet den økte uroen i Ecuador ble den planlagte turen med Sør Cup-delegasjonen, som vanligvis består av minst en representant fra hver av arrangørklubbene, avlyst i høst.

– Vi håper at vi kan besøke Ecuador, eller et av de andre landene der Idrett Krysser Grenser har prosjekter i løpet av 2024. Det er viktig å få den nærheten til prosjektene og tidligere reiser har gitt både inspirasjon og nye perspektiver på livet for de som har reist, sier Sørensen.