Jørgen Bjørn kåret til Årets unge trener

Norsk Fotballtrenerforening har kåret Jørgen Bjørn (28), assistenttrener i Kjelsås IL, som årets unge trener i 2023.

ÅRETS UNGE TRENER: Jørgen Bjørn ble kåret til Årets unge trener 2023 på Cupfinaleseminaret 2023. Foto: Ivar Thoresen

Her er begrunnelsen for kåringen:

Årets unge trener er 28 år ung, men har allerede lang fartstid i jobben og har skaffet seg verdifull erfaring gjennom mange år i ulike roller for klubber og aldersbestemte landslag på gutte- og jentesida.

Han er heltidsansatt assistenttrener med ansvar for både spillerlogistikk og spillerutvikling, i tillegg til at han holder tak i brorparten av det som skjer på A-lagets treningsfelt. 
  Med det var han sterkt delaktig i at klubben denne sesongen stod for en bragd ingen annen norsk klubb på sitt nivå har klart på 47 år.

  Sjøl liker treneren gjerne å jobbe i fred og ro litt i det stille, uten å fremheve seg sjøl eller den jobben han gjør. Like fullt har mange i fotballmiljøet bitt seg merke i det gode og grundige arbeidet han har gjort. Han er høyt verdsatt i fotballfamilien. Han har også gjennom mange år vist stor lojalitet til klubben sin, og takket nei til andre jobbtilbud fra klubber både i Eliteserien, OBOS-ligaen og til og med fra Danmark.

  Ord som ydmyk, hardtarbeidende og lojal beskriver ham godt. Treneren er hel ved!
  Han drives av å jobbe med menneskene i et godt miljø, prøve å få til noe større med begrensede ressurser. Det er hans motivasjon og glede i livet.

GAVESJEKK: Som Årets unge trener fikk Jørgen Bjørn en gavesjekk på kr 5 000,- fra Postnord, som også delte ut prisen. Foto: Ivar Thoresen

Det finnes god dokumentasjon på at han har lykkes godt med spillerutviklingsarbeidet han har hatt mye ansvar for – både med klubbens egenutviklede spillere, og spillere som har kommet til underveis.
  Bare denne sesongen har fire av klubbens spillere i alderen 18 til 28 år tatt steget videre til Eliteserien. De følger seks-sju spillere fra klubben som har gått samme løypa i løpet av de siste årene.

  Treneren har med det vist at han kan utvikle late bloomers like godt som unge talenter.

Som en av de yngste deltakerne gjennom tidene fullførte han sin UEFA A-lisens utdanning i 2022. Den kommer på toppen av en mastergrad fra Norges idrettshøgskole.

   Jørgen Bjørn er Årets unge trener 2023.»

Tildeling av prisen: 

Jørgen Bjørn mottok prisen som «Årets unge trener 2023» og et gavestipend fra Postnord under det 35. Cupfinaleseminaret på Meet Ullevaal fredag 8. desember 2023.

I NFTs statutter for tildelingen av prisen heter det:
  «Prisen Årets unge trener tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball.
  Årets unge trener skal være under 35 år. Årets unge trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening. Årets unge trener tildeles diplom og et stipend.»

SATT PREG: Jørgen Bjørn har som assistenttrener i Kjelsås i høyeste grad vært bidragsyter til at Oslo-klubben spilte seg fram til semifinale i cupen i år. Foto: Ivar Thoresen