Rekruttering av kvinnelige trenere – en ny tilnærming

Geir Hansen, sportslig leder og trenerutvikler i NFF Sunnmøre, har solid erfaring som trener i både topp- og breddefotballen, og har innovative tanker han tror kan være nøkkelen til et mer inkluderende trenerskap i barne- og ungdomsfotballen.

FORSLAG: Geir Hansen tror det enkle kan være det beste når det gjelder å rekruttere flere kvinnelige trenere inn i fotballen fra starten av. Foto: Thomas Brekke Sæteren/fotball.no

– Jeg liker å tenke enkelt, jeg kan lite, men kan mye om det lille jeg kan -og plutselig faller løsningen på utfordringene med for få kvinnelige trenere ned fra himmelen, skriver Geir Hansen i artikkelen på tiim.no.

  • Når gutte og jentelaget i din klubb skal starte 6-årslag så skal det minst være 2 likestilte trenere for laget – en mann og en kvinne. Klubbens oppstartsansvarlig stiller spørsmålet til foreldregruppen: «Hvilken kvinne og hvilken mann stiller som trener på laget? I vår klubb skal vi ha en kvinnelig og en mannlig trener både på guttelagene og jentelagene våre.»
  • Klubbene i norsk fotball kjører et årsmøtevedtak og legger inn i klubbens sportsplan at alle lag i barnefotballen skal ha minst en kvinnelig og minst en mannlig trener på lagene sine.

• Les hele artikkelen og mer om Geir Hansens oppskrift på tiim.no.