Bli med på Seminar cupfinale kvinner: Jill Ellis og Lise Klaveness kommer. Kommer du?

24. og 25. november gir vi fotballdrømmen en sjanse på Meet Ullevaal stadion. NFF, TFK, NFT og samarbeidspartner Norsk Tipping byr på to dager spekket med faglig og sosialt innhold med Seminar cupfinale kvinner 2023 – spesielt innrettet som et impuls- og etterutdanningstiltak for trenere, ledere og ansatte i norsk kvinnefotball på alle nivåer. USAs tidligere landslagstrener Jill Ellis og fotballpresident Lise Klaveness er blant de som kommer. Kommer du?

For kr 1 450,- får du med deg spennende forelesninger og plenumsdebatter, engasjerende workshops, pizzafest, og ikke minst selve desserten: NM-finalen for kvinner på Ullevaal stadion lørdag 25. november kl. 16.15 som avslutning på seminaret.
  Se nedenfor for detaljert program. Finalebilletten er inkludert i prisen.

Verdensklasse

Et solid lag av fagfolk skal bidra godt i løpet av de to seminardagene. Så er det ingen fornærmelse mot det andre å fremheve Jill Ellis (57) som den store attraksjonen.
  Den engelsk-amerikanske kvinnen har nærmest legendestatus som trener, aller mest med bakgrunn i det engasjementet hun hadde rundt amerikanske landslag i nesten 20 år, fra 2000 til 2019.
  Da hun overtok som landslagssjef for USAs A-landslag for kvinner i 2014, hadde hun allerede vært knyttet til A-landslaget i mange år, som assistent eller fungerende landslagssjef. Før det jobbet hun med både USA sitt U20- og U21-landslag.
  Perioden som A-landslagssjef fra 2014 til 2019 kan ikke defineres som noe annet enn en stor suksess. Blant annet ledet hun USA til VM-gull både i 2015 og 2019, og ble med det bare den andre gjennom historien som har ledet et kvinnelandslag til VM-gull i to mesterskap på rad.
 Det er stort å få en kapasitet som Jill Ellis på besøk til seminaret, der hun vil bidra på flere scener både fredag og lørdag.

EN AV TO: Jill Ellis er en av to trenere som har ledet et kvinnelandslag til to VM-gull på rad. USA vant VM både i 2015 og 2019 under hennes ledelse. Foto: NTB

150 i fjor – håper på flere

Det første Seminar cupfinale kvinner ble arrangert i fjor, da under navnet Cupfinaleseminaret Kvinner. Med nytt navn og bedre tid til å sy programmet håper både Norges Fotballforbund (NFF), Toppfotball Kvinner (TFK), Norsk Fotballtrenerforening (NFT) og Norsk Tipping på enda flere deltakere i år.
  – Med bakgrunn i Toppklubbstandard-prosesser i klubbene gjennom hele året i Toppserien og 1. divisjon har det vokst frem et behov for å samle fotballfamilien på kvinnesiden. Initiativet til seminaret kommer fra Seksjonen for Toppklubbutvikling i NFF som også har hatt det faglige ansvaret. Seminaret er ellers i samarbeid med Toppfotball Kvinner og Trenerforeningen, hvor sistnevnte har hatt det koordinative ansvaret, påpeker seksjonsleder Toppklubbutvikling i NFF, Bård Borgersen.

– Det er veldig positivt at vi lykkes med målsettingen om antall deltakere i fjor og at man opplever seminaret som en god møteplass og et sted for faglig inspirasjon. Dette seminaret vil trolig fortsette å vokse og være en viktig møteplass for kvinnefotballen i fremtiden, sier Borgersen.

Program

NB! Seminaret gir 10 timer godkjent etterutdanning for trenere med UEFA PRO-, UEFA A- og UEFA B-lisens, men det er ikke påkrevet med trenerlisens for å delta.

SUKSESS: Jill Ellis hadde stor suksess som landslagssjef for USA, blant annet med Megan Rapinoe på laget. Foto: NTB