Her er kretsvinnerne i Årets Grasrottrener

De 18 kretsvinnerne i kåringen av Årets Grasrottrener er klare. En av disse vil på Cupfinaleseminaret fredag 8. desember bli kåret til Årets Grasrottrener i hele Norge.

I 2021 startet NFF, Norsk Tipping og Norsk Fotballtrenerforening kåringen Årets Grasrottrener. Aldri før har det vært så mange nominerte som i år.
  – Kretsvinnerne representerer alle de gode grasrottrenerne rundt omkring i landet, og vi håper alle til sammen 200 nominerte kjenner på en stolthet og anerkjennelse av å bli nominert. Vi gratulerer de 18 kretsvinnerne med tittelen Årets Grasrottrener i sin krets. Kretsvinnernes klubb får også 10 000 kroner hver fra Norsk Tipping, forteller Preben Stai i Norsk Tipping.

Veien til Årets Grasrottrener

  • Frem til 10. september kunne man nominere sin kandidat til Årets Grasrottrener.
  • Fra 25. september til 1. oktober kunne man stemme på sin favoritt blant de nominerte grasrottrenerne i hver fotballkrets.
  • En lokal jury kåret Årets Grasrottrener i hver krets blant de fem med flest stemmer etter stemmeperioden.
  • En nasjonal jury kårer Årets Grasrottrener i fotballen blant de 18 kretsvinnerne.
  • Utdelingen skjer på Cupfinaleseminaret fredag 8. desember.
  • Vinneren blir invitert til idrettsgallaen i Trondheim i januar 2024.

Her er kretsvinnerne:

NFF Agder 
Navn: Rolf Lien
Klubb: Flekkefjord FK
Rolf Lien er en meget engasjert altmuligmann i Flekkefjord fotballklubb. I år er han trener for Flekkefjord G14-1 og -2. Han er lett å samarbeide med, og beskrives som en strukturert organisator. Ingenting er noe problem, og selv med utallige verv, er han effektiv og tilgjengelig til omtrent alle døgnets tider. Med sitt smittende humør og lune væremåte er han høyt respektert og likt blant spillere og trenere innad i klubben. 

NFF Akershus 
Navn: Carolina Lybäck-Forsbacka
Klubb: Kløfta IL
Carolina har vært trener for Kløfta Jenter 2009 siden oppstarten, og som en dyktig teambygger har hun bygget et sterkt samhold i gruppa på og utenfor banen. Dette har bidratt til et godt treningsmiljø, og en tilrettelegging slik at alle spillere på alle nivåer føler seg velkommen og kjenner på mestringer og utfordringer. Carolina er pedagogisk sterk og har skapt et trygt lærings- og utviklingsmiljø for spillerne, som gir treningslyst, glede og samhold for spillerne på treninger og i kamper. 

NFF Buskerud
Navn: Robert Gebuhr
Klubb: Åssiden IF
Robert stod sommeren 2022 med et jenter-13 lag som holdt på å rakne. Han så at naboklubben hadde lignende utfordringer, og stod på for å få til et samarbeid med naboklubben. Historien mellom klubbene gjorde ikke dette enkelt, men samarbeid ble det. Sammen ble det to lag på hvert sitt nivå hvor et lag ble kretsmester og det andre viste utvikling i 3.div. I sesongen 2023 har spillermassen økt og Robert sine jenter har kvalifisert seg til interkrets, samtidig som spillergruppen til 3. div. laget har økt betraktelig. 

NFF Finnmark
Navn: Jan Steinar Paulsen
Klubb: Hammerfest IF/Stein
Snart en «mannsalder» for fotballen i Finnmark. Etter egen aktive karriere på aldersbestemt og seniornivå: Leder, trener, organisator, sjåfør, reiseleder, …. Hundretusenvis av kilometer – i eget fylke, til andre fylker, til andre land. Titusenvis av timer, til forberedelser, til etterarbeid, til organisering, til aktivitet på feltet, til og fra kamper, kampledelse, til behandling av henvendelser fra spillere, trenere, styremedlemmer og foresatte. Spiller ingen rolle hvilken aldersgruppe, hvilket nivå, hvilket kjønn.

NFF Hordaland
Navn: Monica Slettemark Grønås
Klubb: Bjørgum IL
Allereie i 13-årsalderen byrja Monica å trena veslebroren sitt fotballag, saman med ei veninne. Ho har vore fotballtrenar for to av sine tre born i ei årrekke. I dag er Monica trenar for eldstedottera som spelar for Bjørgum IL, jenter 12 år.  Ho har alltid brent for samarbeid, dugnadsinnsats, og det å vera til stades for alle ungane på feltet. Heile fellesskapet i Bjørgum IL har hatt godt av Monica sitt brennande engasjement. Ho har stelt i stand sosiale samankomstar, trenarforum, og fleire fotballturneringar i klubben.

NFF Hålogaland
Navn: Stig Asle Paulsen
Klubb: Stokmarknes IL
Stig Asle Paulsen er til daglig en av total fire trenere for vårt G13-lag. Han kom inn i fotballen som pappatrener for en av sine to fotballgutter. Stig Asle er på alle treninger og kamper for begge to. Han er alltid på dugnader, trenermøter og kursene vi har. Han er rett og slett alltid til stede. Gjennom fotballen har mange fine opplevelser blitt skapt. G13-laget har opplevd spesielt mye, og stort sett har Stig Asle tatt initiativet for å skape opplevelser for sine og andre sine unger. Han fortjener mange takk fra mange av oss!

NFF Indre Østland 
Navn: Magne Brun
Klubb: Stange SK
Magne har fulgt guttene de siste seks årene. Han har fokus på samhold, utvikling for spillerne, holde på motivasjonen og setter fair play på dagsorden. Magne har flere trenerkurs bak seg som bidrar til hans gode arbeid med lagutviklingen. Guttene, foresatte og klubben anser Magne som et forbilde når det gjelder å skape gode holdninger innen idretten. Han er utdannet lærer, tidligere aktiv spiller og har hatt mange verv i klubben. Han tenker utenfor boksen og gjør det lille ekstra for laget sitt. Et eksempel er «Bruk hue»-kampanjen.

NFF Nordland 
Navn: Alexander Ediassen
Klubb: Brønnøysund IL
Alexander har i en årrekke vært trener i mange aldersgrupper i BIL fotball siden 2010. Han har tatt ansvar for lag som ikke har trenere og er alltid på tilbudssiden. Han har trent alt fra A-lag til miniputt og stiller villig opp. Du finner ikke en mer likandes person å samarbeide med, med klare meninger og meningers mot. Uten Alexander hadde BIL fotball hatt et betraktelig lavere aktivitetsnivå hvis vi tenker på «alle skal med». Alexander er prototypen på grasrota, han har et enormt engasjement og driv som holder oss i styret og alle rundt ham i gang. Alexander er en dedikert inspirator og en dyktig fagmann.

NFF Nordmøre og Romsdal
Navn: Vegard Ulfsnes
Klubb: Aure IL
Vegard er unik i måten han møter både barn, ungdom og voksne på. Han er lyttende, tilstedeværende, trygg og rolig. Med sitt varme blikk ser han hver enkelt spiller og legger til rette for at alle skal oppleve mestring. Han er opptatt av utøverne som hele mennesker der fokuset er på prosessen og på å utvikle prestasjoner. Han er kreativ og målrettet i treningsplanleggingen, og underveis preger framsnakk og ros selve treningene. Bryr seg oppriktig om spillerne, og omsorgen for spillerne tar han med seg også utenfor banen. Han er treneren som ser deg selv om du ikke er på trening.

NFF Oslo
Navn: Viggo Stølan Anthonsen
Klubb: Hasle-Løren IL
Viggo har det lille ekstra. Det som gir fantastiske resultater. Målbare og mer langsiktige effekter. Landslagsspillere må ikke komme fra akademi og dyre egentreningstilbud når man har Viggo som trener i laget. Viggo er ikke bare trener for en guttegjeng som har vunnet «alt». Han er også trener for en mengde andre gutter som vinner noe hver dag bare ved å møte på trening. De gutta vet det kanskje ikke selv. Og Viggo tenker kanskje ikke så mye på det selv heller. Men det er et faktum at den frivillige innsatsen til Viggo og alle andre som jobber med ubetalt ungdomsarbeid er uvurderlig for integrering og som forebyggende psykososiale helsetiltak. 

NFF Rogaland 
Navn: Kevin Hodneland
Klubb: Havørn
Kevin har lagt ned eit stort stykke arbeid over tid i klubben, og bruker store deler av året som frivillig i Havørn IL. I tillegg til å vere engasjert er Kevin kompetansesøkende og ønsker å utvikle seg sjølv for å kunne heve kvaliteten på det sportslige tilbudet til spelerane i klubben. Kevin viser dedikasjon til sitt idrettslag og utøverne han trener og han har vist en betydelig grad av engasjement og tid investert i trenerrollen. Kevin har fokus på utvikling av utøverne og ser hvert enkelt individ. Han er et positivt forbilde som fremmer sportsånd, fair play og et positivt miljø i idretten og lokalsamfunnet. 

NFF Sogn og Fjordane
Navn: Kai-Frode Magnussen
Klubb: Florø SK
Kai Frode er hovudtrenar for G2010 i Florø Fotball med ei treningsgruppe på 40 spelarar og har klart det kunststykke å auke antal spelarar i ein periode der fleire opplever fråfall av ulik grad. Ord som prestasjon, utvikling og trivsel har stått sterkt hos Kai Frode som bidragsytar gjennom mange år i Florø Fotball. Balansen mellom å møte dei som ønskjer å spele for det sosiale og dei som ønskjer noko meir kan være ei utfordrande oppgåve til tider, men denne har Kai Frode løyst på ein framifrå måte. Han har også bidratt i klubben kring trenarutvikling i form av trenarforum, grasrottrenarkurs og møter i tillegg villig opp på mykje av tiltaka i kretsregi

NFF Sunnmøre Fotballkrets
Navn: Solveig Fadnes
Klubb: Emblem IL
Solveig Fadnes er en unik ressurs for jentelaget hun er trener for og for hele jentefotballen i Emblem IL. Helt siden J2015 startet på fotball i 6-årsalderen har Solveig vært hovedtrener for laget med stort engasjement. Som trener stiller hun alltid godt forberedt med en god plan for økten. Hun er flink til å se den enkelte spiller, og gir god veiledning for å bidra til mestring. De gangene hun ikke har mulighet til å delta selv, har hun alltid forberedt opplegg med gode øvelser og beskrivelser, laginndelinger, etc. som de andre trenerne kan gjennomføre.

NFF Telemark
Navn: Christian Valand
Klubb: Pors
En trener med fantastisk engasjement, god disiplin som nyter stor tillit hos lagene han trener. Han er godt likt av spillere, foresatte, andre trenere og klubb. Christian er tro mot gode og sunne verdier og evner å sette fair play og enkeltspilleren i fokus, samtidig som han utvikler lag og kultur. Han har viet mye av sin tid til Pors og sine tre lag. Har markert seg i klubbmiljøet og blant foreldre siden oppstarten med G2012.

NFF Troms
Navn: Jørgen Møller Martinsen
Klubb: Kvaløya SK
Jørgen sin evne til å vise idrettsglede som smitter har skapt et meget godt miljø i og rundt laget. Han kommuniserer godt og har egenskaper spillere og klubben setter ekstremt stor pris på. Laget han er trener for har et flott trenerteam med fem trenere rundt laget, i tillegg til en involvert og engasjert foreldregruppe. Treningene er godt organiserte, og det benyttes verktøy for å skape god aktivitet for samtlige spillere ut fra deres ståsted.  Jørgen med trenerteamet har gjennom årenes løp vært flinke til å prøve ut ulike ting for at jentene skal få en best mulig opplevelse med fotballen. 

NFF Trøndelag 
Navn: Roar Rosøy
Klubb: KIL/Hemne
Roar er 38 år, og har vært aktiv spiller siden han ble gammel nok. Tidlig tok han ansvar, og har vært kaptein og leder-/trenerskikkelse siden har var ca. 25 år. Etter hvert ble det i tillegg pappatrener. Han er pappa til tre barn, og er involvert på barnas lag G11, J15 og G16. Roar er hovedtrener på G16 i 2023, men hjelper også til på lagene til de to andre barna.  

NFF Vestfold 
Navn: Andreas Dyre-Hansen
Klubb: Barkåker IF
Andreas er en dedikert person som bidrar meget godt i å gi barn og ungdom et fotballtilbud gjennom sine trenerroller i Barkåker IF og FK Eik Tønsberg. Trivelig og kunnskapsrik person som evner til å skape godt miljø rundt lagene sine og i sin egen klubb Barkåker IF. I en årrekke har han med mange andre i Barkåker klart å opprettholde et godt fotballmiljø for mange barn og ungdommer.

NFF Østfold 
Navn: Jan-Steinar Karlsen
Klubb: Borgen IL
Jan-Steinar gjør en fantastisk jobb for klubben sin. Han er mer eller mindre gift med klubben. Han har tatt på seg rollen som trener og hovedansvarlig for «Stjernelaget», tilrettelagt fotball. Der gjør han en fantastisk jobb, selv om han ikke selv har egne barn på laget. Han har fått flere trenere med seg i arbeidet. Og antallet i gruppa med tilrettelagt fotball har økt både med utøvere og støtteapparat. Det som kjennetegner han og hans arbeid: Han er «hel ved», rettferdig, tydelig, lun og blid.