Trenerturen til Skottland dessverre avlyst

Da påmeldingsfristen gikk ut for Trenerforeningens planlagte Trenertur til Skottland 17.-20. november, med EM-kvalifiseringskampen Norge-Skottland på Hampden Park som et høydepunkt, var det dessverre ikke tilstrekkelig med deltakere til at turen kan gjennomføres. NFT har derfor med tungt hjerte besluttet å avlyse turen. Vi beklager dette overfor de som har vist interesse og meldt seg på, men opplegget krevde 30 deltakere for å være økonomisk bærekraftig. Det antallet nådde vi dessverre ikke.

TRENERTUR: Spennende fotballag og opplevelser venter de som blir med på NFTs trenertur til Skottland i november. Foto: NTB, Celtic FC og Ivar Thoresen

Opprinnelig invitasjon til turen med program:

Trenerforeningen inviterer til Trenertur til Skottland 17.-20. november, med EM-kvalifiseringskampen Norge-Skottland på Hampden Park som rosinen i pølsa. Men det finnes mange andre grunner til å bli med. Her er de 10 viktigste.

1. Skottland-Norge, EM-kvalifiseringskamp på Hampden Park i Glasgow

Se Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og resten av de norske gutta i siste og avgjørende kvalifiseringskamp til EM i Tyskland. Norges EM-skjebne kan bli avgjort i denne kampen, som vi får følge live fra tribunen sammen med over 50 000 andre på ikoniske Hampden Park i Glasgow søndag 19. november. Bare det er en opplevelse i seg selv. Kampbillett er inkludert i turprisen.

2. Besøk hos toppklubben Hibernian på Easter Road i Edinburgh

Rett fra flyplassen i Edinburgh reiser vi på besøk til den ene av byens to toppklubber, tradisjonsrike Hibernian FC på deres stadion Easter Road. Hibs har vunnet den skotske eliteserien fire ganger (1903, 1948, 1951 og 1952), og har sin beste plassering de siste årene med tredjeplass i 2020-2021-sesongen. Isak Arne Refvik, Svein Mathisen og Niklas Gunnarsson er nordmenn som har spilt i klubben.

3. Møte med Brian McDermott, director of football, Hibernian

På Easter Road møter vi Hibernians sportssjef Brian McDermott. Han vil mange huske som spiller i Arsenal fra 1979-1984, og ikke minst for sine to perioder som manager i Reading (2009-2013 og 2015-2016). I året mellom var han manager i Leeds. For deltakerne på Trenerturen skal erfarne McDermott snakke om både seier og tap, og ikke minst om mental helse og det å finne den rette balansen som fotballtrener.

4. Besøk hos toppklubben Celtic på deres anlegg Lennoxtown Training Ground

Celtic og byrivalen Rangers er Skottlands mest meritterte og tradisjonsrike klubber. Celtic ble stiftet i 1887, og var også en av klubbene som var med på å starte den skotske ligaen. Celtic har vunnet den skotske ligaen 53 ganger, har 41 cupmesterskap og 21 titler i den skotske ligacupen. Ronny Deila var manager i klubben fra 2014 til 2016. 

5. Møte med Chris McCart, utviklingsansvarlig i Celtic

Chris McCart spilte 260 kamper for Motherwell i løpet av sin profesjonelle karriere. Det var også her han startet sin trenerkarriere, som ungdomstrener. Han ble en del av Celtics trenerstab fra 1999. Siden 2008 har han vært tilknyttet Celtics akademi som sjef for klubbens utviklingsarbeid og akademisjef. McCart vil gi oss et unikt innblikk i hvordan det skotske klubben driver sitt rekrutterings- og utviklingsarbeid.

6. Møte med Jackie McNamara

Jackie McNamara (49) spilte 33 A-landskamper for Skottland, den siste i 2005. Han spilte 256 kamper for Celtic, og var også to sesonger i Wolverhampton etter det. Han har også vært manager i Partick Thistle, Dundee United og York City. Nå livnærer han seg som fotballagent. McNamara vil være hedersgjest under den offisielle NFT-middagen i forbindelse med Trenerturen, på kvelden fredag 17. november. 

7. Ekte skotsk ligafotball – Edinburgh City vs Alloa Athletic

Lørdag ettermiddag den 18. november blir det mulighet til å oppleve ekte skotsk ligafotball på nært hold. På Meadowbank Stadium i Edinburgh har vi gode billetter til League One-oppgjøret mellom Edinburgh City og Alloa Athletic. Begge lagene kjemper i bunnen av tabellen, uten at det trolig vil legge noen demper på stemningen.

8. 10 timer godkjent etterutdanning for trenere med UEFA B-lisens

Med NFT-leder Dag Opjordsmoen som faglig ansvarlig får trenere med UEFA B-lisens 10 timer godkjent etterutdanning ved å delta på Trenerturen til Skottland. Deltakere som ønsker turen som godkjent etterutdanning må påregne både litt for- og etterarbeid, samtidig som det blir både plenumsdiskusjoner, smågruppearbeid, observasjon og refleksjon på selve turen.

9. Faglig og sosialt fotballfellesskap

Trenerturene til Norsk Fotballtrenerforening har en lang og god historie. Vi har gjennom en årrekke besøkt ulike fotballmiljøer i England, og turene er populære fordi det gir muligheter til å se fotball på øverste nivå live, samtidig som vi får et dypdykk inn i spennende og god utviklingsmiljøer. I kombinasjon med gode muligheter for sosialt samvær og gode fotballprater på den lokale puben, tør vi påstå at dette alltid er minnerike og lærerike reiser. For første gang legger vi opp til en tur til skotsk fotball.

10. Opplev Edinburgh – en eventyrlig by

Mellom slagene blir det også anledning til å ta en nærmere titt på Edinburgh, Skottlands hovedstad og landets nest største by. Gamlebyen, og ikke minst Edinburgh Castle er vel verdt et besøk. Edinburgh er på Unescos verdensarvliste, og er vertskap for mange verdenskjente arrangement, som det årlige Edinburgh Militayr Tattoo.

Praktisk informasjon og bestilling

Turen arrangeres i samarbeid med NFTs reisepartner Indre Østfold Reisebyrå, og er dekket gjennom Reisegarantifondet.

Reiseopplegg:

 • Utreise med Norwegian fra Oslo Lufthavn Gardermoen fredag 17. november kl. 11.25, med ankomst Edinburgh kl. 12.25.
 • Retur fra Edinburgh mandag 20. november kl. 13.05, med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 15.50.

NB! NFT har et antall rom til sterkt reduserte prise på Thon-hoteller på Gardermoen for deltakere som måtte ha behov for overnatting i forkant aller etterkant av turen.

Hotell:

 • Leonardo Royal Hotel Edinburgh – formerly Jurys Inn – godt 3-stjernes hotell sentralt i Edinburgh med kort vei til attraksjoner, shoppingmuligheter og restauranter/puber.

Pris:

Grunnprisen* er kr 11 900,- for NFT-medlemmer/kr 12 900,- for ikke-medlemmer (fredag – mandag) pr. person som inkluderer følgende:

 • Flyreise Oslo Lufthavn Gardermoen – Edinburgh t/r inkl. flyskatter og innsjekket bagasje. (Norwegian)
 • Buss fra flyplass til hotell t/r samt noe transport under oppholdet, bl.a. buss til og fra landskampen søndag.
 • 3 netter på Leonardo Royal Hotel Edinburgh (3-stjerner)  i dobbeltrom/twin-rom med engelsk frokost inkludert
 • Felles middag på hotellet fredag (drikke betales av den enkelte)
 • Reiseledere fra Norsk Fotballtrenerforening og Indre Østfold Reisebyrå
 • Faglig opplegg utarbeidet av NFT
 • Kampbillett Skottland-Norge

* Prisen er basert på valutakurs 12,86. Vi tar forbehold om endringer. 

Tillegg:

 • Enkeltromstillegg: Kr 2 850,- for tre netter.
 • Kampbilletter utover Skottland-Norge kommer i tillegg.

Avlysning:
Vi forbeholder seg retten til å avlyse turen hvis det ikke er nok deltakere som melder seg på (minst 30 deltakere for å kunne gjennomføre trenerturen).

Påmelding:
Klikk på lenke nedenfor og fyll ut skjema.  
Påmeldingsfrist: 1. oktober

Ta kontakt for ytterligere informasjon:
Geir Åge Olsen
Tlf.: 482 50 757
e-post: geir.aage.olsen@fotballtreneren.no