Smerud ny sjef for A-kvinner: – Glad og stolt

Leif Gunnar Smerud blir midlertidig landslagssjef for Norges A-landslag for kvinner. Den tidligere U21-landslagstreneren skal lede Norge gjennom høstens kamper i Nations League.

NY JOBB: Leif Gunnar Smerud var U21-landslagssjef til etter sommerens EM. Nå overtar han A-landslaget for kvinner ut 2023. Foto: NTB

– Jeg er glad og stolt over å få tilliten til å hjelpe NFF og kvinnelandslaget, når de nå står uten hovedtrener. Egentlig var jeg klar for klubblivet etter mange år med landslag, men å bidra nå i høst med viktige Nations League-kamper bare noen uker unna kjennes som en spennende og meningsfull utfordring, sier Leif Gunnar Smerud til fotball.no om oppdarget som varer ut 2023.

Spilleglede mot og vilje

Smerud medgir at det er mye han må sette seg inn i løpet av kort tid, men sier det er en trygghet å vite at han har et engasjert og kompetent støtteapparat i ryggen som kjenner spillerne godt.
  – Jeg ser frem til å bygge videre på den norske tradisjonen med sterke kollektiv som grunnmur, men ønsker å forløse den råe individuelle spisskompetanse som finnes i dette laget. Jeg ønsker å skape ett lag – en gjeng – med sterke bånd til hverandre, med tydelig spilleglede, mot og vilje – på trening og i kamp. Vi har liten tid, og nivået i kvinnefotballen har kanskje aldri vært høyere. Det kommer til å kreve noe ekstra av oss alle. Jeg gleder meg stort til å komme i gang, til å møte spillerne og til å starte arbeidet, sier Leif Gunnar Smerud.

Naturlig valg

Til fotball.no sier fotballpresident Lise Klaveness: 
  – Leif Gunnar er en erfaren og dyktig fotballtrener som kjenner norsk landslagsfotball ut og inn gjennom sine mange år i NFF. Han er metodisk, proaktiv og systematisk i tilnærmingen. I tillegg har han også erfaring i å steppe inn på kort varsel og levere. Det viste han da han ledet det såkalte «Nødlandslaget» i 2020. Han har vært både assistenttrener og fungerende landslagssjef for kvinnelandslaget tidligere. Leif Gunnar var et naturlig valg, og vi er svært tilfredse med at han skal lede Norge i høstens Nations League.

  • Lef Gunnar Smeruds første kamp som landslagssjef blir hjemmekampen mot Østerrike på Ullevaal 22. september.