Erik Hoftun ny sportssjef i Norsk Toppfotball

Tidligere Rosenborg-spiller og -trener Erik Hoftun blir ny sportssjef i Norsk Toppfotball etter Øystein Neerland, som nylig gikk tilbake til Molde Fotballklubb som administrerende direktør.

SPORTSSJEF: Erik Hoftun blir ny sportssjef i Nors Toppfotball. Foto: NTB

– Det er utrolig spennende å få lov til å være med å bygge videre på de grepene som er gjort med blant annet satsning på trener- og spillerutvikling. Klubbene har gjort en betydelig jobb når det kommer til utvikling av unge spillere. Det har gitt synlige resultater. Jeg håper å kunne bidra med veiledning og lederutvikling i klubbene, og samtidig styrke presentasjonskulturen på elitenivå, slik at vi kan realisere målene vi har satt for toppfotballen de kommende årene, sier Erik Hoftun i en pressemelding fra Norsk Toppfotball.

En autoritet

– Vi er utrolig glade for å få Erik på laget. Erik er en autoritet i norsk klubbfotball. Han er godt likt, respektert og besitter betydelig fotballfaglig kompetanse, både i kraft av sin spillererfaring og trenerkarriere, og i kraft av sin rolle som sportslig leder i Rosenborg. Erik er også en kulturbygger, og vil bidra til å styrke den sportslige utviklingen i norsk fotball ytterligere i årene som kommer, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

Gjenskape det han selv var med på

Erik Hoftun får nå det sportslige ansvaret i Norsk Toppfotball og skal bistå i sportslig utvikling av klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen. Eliteserien leverer flere sterke resultater i europeisk sammenheng. Vi må tilbake til da Hoftun selv spilte i Rosenborg for å matche Eliteseriens tabellranking hos UEFA, og antall spillere som spiller i storklubber i Europa.