Teddy Moen tildelt NFFs gullmerke

På Norges Fotballforbunds Forbundsting søndag ble Norsk Fotballtrenerforenings generalsekretær Teddy Moen tildelt NFFs gullmerke.

HEDRET: Teddy Moen ble søndag tildelt NFTs gullmerke. Foto: Geir Åge Olsen

Fra sykesenga hjemme i Kristiansand ble Teddy Moen koblet opp til Forbundstinget via Teams, og fikk høre fotballpresident Lise Klaveness ta ordet og foreslå at Moen skulle tildeles den svært høythengende utmerkelsen i norsk fotball. Tingsalen svarte med stående applaus etter begrunnelsen fra fotballpresidenten.

– Dypt rørt

– Jeg er dypt rørt. Det her var stort. Jeg kan ikke si hvor mye jeg elsker denne organisasjonen og tingforhandlingene i går og i dag bare styrker min kjærlighet til alt. Som dere ser sitter jeg i sykesenga hjemme. Jeg har slitt med kreft i fem år, og det begynner å ta på, men jeg har ikke tenkt til å gi meg ennå. Jeg skal stå på fortsatt, og dette inspirerer meg til enda mer arbeid. Tusen, tusen takk til alle sammen for oppmerksomheten jeg har fått. Det er altfor mye, sa Moen etter tildelingen.

Uvurderlig innsats

Her er hele Lise Klaveness´ sin begrunnelse for forslaget om å tildele NFFs gullmerke til Teddy Moen:

  «Representanten er fra Vågsbygd i Kristiansand. Han var en av landets yngste trenere i toppfotballen da han som 30-åring ledet Start i første halvdel av 1996-sesongen, etter å ha jobbet med spillerutvikling i Odd Grenland. Han var deretter spillerutvikler i NFF Telemark og assistenttrener for Odd i 1. divisjon. Også senere har han hatt aktive trenerroller, hovedsakelig i aldersbestemt fotball på Sørlandet.

Han har vært en sentral bidragsyter til å bygge foreningen til å være en av de mest solide interesseorganisasjonene i Europa for fotballtrenere. Foreningen har over to tusen medlemmer og hvert år arrangeres Nordens største fotballtrenertiltak, nemlig cupfinaleseminaret som representanten har ledet med stø hånd i en årrekke. Dette seminaret hadde aldri vært der det er i dag uten han.

Han brenner for faget og helt siden tiden på NIH har kunnskap og kompetanse stått sentralt. Han har gjennom sitt engasjement flagget trenerutdannelse, etterutdanning og trenerutvikling som de viktigste faktorene for å bringe norsk fotball videre opp og frem.

Hans nettverk nasjonalt og internasjonalt er unikt, og han har fått åpnet dører til nye impulser som ingen andre har vært i nærheten av å få til. Gjennom bladet Fotballtreneren har han også i alle år bidratt med å dele sin kunnskap.

Med sitt vanvittige engasjement, brennende nysgjerrighet, sin blide og positive tilnærming og hans faglige tyngde, har han vært en klippe for norske fotballtrenere i flere tiår. Han er oppriktig opptatt av fotball, og ikke minst fotballtreneres kår, og av å skape aksept for det å jobbe som fotballtrener også er et yrke. Mange norske trenere har gjennom mange år fått nyttig hjelp og bistand når de har kommet i vanskelige situasjoner med sin arbeidsgiver. Han har stått på og kjempet trenernes sak.

Han har en fantastisk evne til å se alle og ta alle på alvor, både i bredde og topp. Engasjementet i MYSA og fattige fotballbarn i Nairobis slumområder er også et eksempel på hans store medmenneskelighet.

Teddy Moen er en person jeg kjenner godt og verdsetter høyt selv. Jeg ble kjent med han da jeg som ung advokatfullmektig fikk jobbe med å representere trenere som kom i vanskelige situasjoner og trenerforeningen var vår første klient. Fra første stund så jeg han som en som bærer lys og energi til andre. Teddy stiller krav, men har en sterk evne til å få andre til å føle seg gode, spesielle i hans blikk og hans lune smil. Teddy er en menneskevenn, en man kan stole på, en som bygger og gir energi og kraft.

Som takk for lang og tro tjeneste for fellesskapet, og uvurderlig innsats gjennom mange år, ber jeg om tingets tilslutning til at Teddy Moen tildeles NFFs Gullmerke.»