Eliteserien med høyeste UEFA-ranking på 20 år

Eliteserien har inntatt en 15. plass på UEFAs offisielle ligaranking. Det er 20 år siden Eliteserien og Norge har hatt en tilsvarende høy UEFA-rangering.

GÅR GODT: Det går godt for Eliteserien, som klatrer på UEFA-rankingen. Foto/Grafikk: Norsk Toppfotball

Det melder Norsk Toppfotball på sin hjemmeside. Dermed er Eliteserien foran både Superligaen og Allsvenskan i UEFAs rangeringssystem.
  Gode prestasjoner fra norske lag i Europa, har nemlig bidratt til å løfte Eliteserien på UEFAs ligaranking igjen.

– Dette viser en veldig fin utvikling for den norske ligaen, og det er en bekreftelse på at det er blitt gjort en særdeles god utviklingsjobb i klubbene over lengre tid. Norsk fotball jobber bedre fra bredden til toppen. Og i Eliteserien har Bodø/Glimt og Molde vært et hakk foran de andre de siste årene, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.     

Øverland mener dette viser at klubbene har gjort klokt i å investere tid, penger og ressurser på utvikling av unge, norske spillere.
  – Norske spillere selges nå for rekordsummer til utlandet. Og vi har flere spillere i de store ligaene i Europa enn vi har hatt de 20 siste årene. Ikke bare ser dette fint ut på papiret – det gjør at mer penger går inn i norsk fotball, som igjen gjør at vi kan utvikle og produsere nye talenter fra norske byer og bygder, sier Øverland.