NFF vil ha sportssjef i futsal

Silvio Crisaris kontrakt som landslagstrener for Norges futsallandslag gikk ut ved nyttår. Nå ønsker NFF å omdefinere stillingen som landslagstrener for herrene til en større stilling som kan arbeide med elitefutsalutvikling på flere fronter.

VIKAR: Kai Bardal vikarierer i stillingen som landslagstrener i futsal, mens NFF søker etter ny stilling som sportssjef. Foto: Thomas Brekke Sæteren/fotball.no

– Vi har vært opptatt av at når vi skal ansette en topptrener med høy kompetanse på futsal så må vi få brukt kompetansen bredest mulig, også ut mot andre miljøer enn A-herrer. Vi er denne gangen tydelig på at vi ønsker oss en sportssjef som blir integrert i organisasjonen vår og som får et overordnet ansvar for elitefutsal i Norge, sier Iver Strandheim, fagansvarlig for futsal i Norges Fotballforbund til fotball.no.

Trener- og spillerutvikling

I tillegg til å være A-landslagstrener er det fra NFFs side at den nye sportssjefen skal jobbe med å gjennomføre elitesamlinger for de beste kvinnelige spillerne, utvikle B-lisens i futsal og sørge for synergieffekter mellom kompetansemiljøet på landslaget og elitemiljøet i futsal for øvrig.
  Stillingen vil bli lyst ut snarlig, både på norsk og engelsk, for å sondere markedet bredest mulig.

Bardal vikarierer

I mellomtida skal Kai Bardal vikariere som landslagstrener når futsallandslaget samles i Tromsø i mars for å spille VM-kvalifiseringskamp mot Frankrike.
  – Det var naturlig for oss å spørre Kai, som har ledet landslaget med stort hell før under Nordisk mesterskap i 2021, som vi endte med å vinne. Vi har full tillit til at Kai og resten av teamet stiller slagkraftig til kamp mot en av de futsalnasjonene i verden med aller størst utvikling de siste årene. Vi har vurdert dette som den beste løsningen på kort sikt, på grunn av Kai sin tidligere erfaring, hans kompetanse og fordi han har gjort det klart for oss at han ikke er aktuell som landslagstrener på permanent basis, sier Iver Strandheim til fotball.no.

Takker for tilliten

Kai Bardal får med seg Morten Ravlo og Simen Johansen i trenerteamet til kampen mot Frankrike.
  – Jeg synes det er naturlig å stille opp og ta ansvar. Både fordi vi møter en formidabel motstander og fordi det er viktig at prosessen med å finne ny hovedtrener får gå sin gang. Jeg har lang erfaring som hovedtrener internasjonale klubbturneringer og er komfortabel med å ta hovedansvaret når det er det som behøves. Vi gleder oss veldig til å vise hva vi kan foran egne tilskuere i Tromsø, sier Bardal.