Etterutdanning like viktig som formell utdanning

Trenerforeningens generalsekretær Teddy Moen er tilfreds med at Norges Fotballforbund nå har skjerpet og forsterket kravene til etterutdanning for trenere med UEFA B-lisenser.

TILFREDS: Generalsekretær Teddy Moen i NFT er tilfreds med at NFF nå har skjerpet og forsterket kravene til etterutdanning for trenere med UEFA B-lisenser. Foto: Ivar Thoresen

– Etterutdanning er like viktig som formell utdanning, og derfor er det sentralt at NFF setter ressurser på feltet, og ikke minst inngår gode samarbeid med andre aktører i fotballbransjen for å sikre seg at langt flere lisensierte UEFA B-trenere får oppdatert sin trenerlisens i årene som kommer. 
  – Det vil komme norsk fotball til gode og styrke respekten for trenerrollen, understreker Teddy Moen.

Trenerforeningen er med

Norsk Fotballtrenerforening vil være blant partnerne som NFF vil samarbeide med for å gjennomføre godkjente etterutdanningstilbud, sammen med toppklubbenes trenerutviklerprogram, NFFs Landslagsskolen og i samarbeid med NFFs egen trenerutdanning.
  – Det er en styrke at NFF inviterer andre miljøer i norsk fotball til å ta «eierskap» til etterutdanning gjennom å søke status som arrangører av tiltak, som kurs, seminarer og studiereiser etc. Dette skaper mangfold og økt nysgjerrighet blant trenere, mener Moen.

Cupfinaleseminaret selvfølgelig

Det årlige Cupfinaleseminaret (7.-9. desember 2023) vil ha status som etterutdanningsarena for alle UEFA B-lisens trenere om man deltar begge dager. Deltakelse på Cupfinaleseminaret vil gi 10 timer etterutdanning. For å beholde lisensen kreves 20 timer godkjent etterutdanning i løpet av tre år.
  – Cupfinaleseminaret Vår og Cupfinaleseminaret Kvinner er andre etterutdanningstiltak som Trenerforeningen har arrangert, i samarbeid med NFF. Når disse tiltakene gjennomføres, gir de også 10 timer godkjent etterutdanning for UEFA B-lisens trenere, påpeker Teddy Moen.

Trenertur

Generalsekretæren legger til at Trenerforeningen også i 2023 vil arrangerer en trenertur til engelsk fotball med akademibesøk, kamper og møter med managere og trenere i britisk fotball. 
  Målet er at trenerturen til England møter kriteriene til retningslinjenes punkt 4B: Studietur der det faglige utbytte er variert, der du får observerer treninger og kamp. 
  Deltakelse på treneruren gir maksimalt 10 timer godkjent etterutdanning.