Eggens Trenerskole relanseres

Christian Eggen Rismark tar opp arven etter morfar Nils Arne Eggen og onkel Knut Torbjørn Eggen, og er sentral når Eggens Trenerskole relanseres i februar.

EGGENS TRENERSKOLE: Christian Eggen Rismark tar opp arven etter morfar Nils Arne og onkel Knut Torbjørn, og går i bresjen for en ny utgave av Eggens trenerskole. Foto: orklafk.no

Orkla FK er arrangør når Eggens Trenerskole arrangeres for første gang siden 2016 – denne gangen 4. og 5. februar i Sodvinhallen på Kyrksæterøra.

Tar opp arven

– Når vi nå relanserer Eggens trenerskole, så er arrangørklubben Orkla FK svært glad for at Christian Eggen Rismark blir sentral. Christian har lært mye av sin morfar Nils Arne og onkel Knut Torbjørn. Nå holder han på med UEFA B-lisens, og starter med det sin trener-karriere samtidig som han fortsetter sin spiller-karriere i Ranheim. Christian og Orkla har fått mye goodwill både i RBK og hos NFF Trøndelag, og det er meget kompetente trenerteam som vil holde økter denne helga i Sodvinhallen på Kyrksæterøra. Nytt av året er at alle trenerne som deltar vil bli delt inn i grupper som vil få sin mentor, en trenerveileder, som vil forklare/diskutere/utfordre gruppa si gjennom helga slik at alle får mest mulig utbytte. Dette trenerutviklingstiltaket er dermed ganske unikt i norsk sammenheng, skriver Orkla FK i invitasjonen på sin hjemmeside.

TRENERUTDANNING: Christian Eggen Rismark spiller fortsatt toppfotball for Ranheim, men har samtidig startet sin trenerkarriere. Han tar UEFA B-lisens og er sentral i relanseringen av Eggens trenerskole. Foto: Jon Møkkelgård/orklafk.no

To dager med treninger og kamper

Både lørdag 4. og søndag 5. februar blir det flere praksisøkter, teori og kamp. Lørdag møtes kvinnelagene til Rosenborg og KIL/Hemne. Søndagens kamp går mellom A-lagene til Rosenborg og Ranheim.
  Trenerteamene til RBK A Kvinner (Steinar Lein og Robin Shroot) og Menn (Kjetil Rekdal, Geir Frigård og Roar Strand) vil gjennomføre treningsøkter, i samarbeid med trenere fra akademiene, hvor blant annet Aleksander Tettey og Roger Naustan vil bidra.
  Trenerveilederne/mentorene på gruppene vil være Arnstein Røen, Christian Eggen Rismark, Svein Maalen, Ola By Rise, Martin Sørensen og Olav Stavne. Det kan komme til flere etter hvert.