Bli med på Grasrottrenerseminaret lørdag 23. april

«Grunnfjellet i norsk fotball» – de mange grasrottrenerne over hele landet – inviteres til å være med på det andre Grasrottrenerseminaret lørdag 23. april. Målet med seminaret er gi inspirasjon, dele kunnskap og skape refleksjon rundt en rekke av de problemstillingene trenere møter blant barn, unge, deres foresatte og forventningene som er til deres trenerrolle.

VELLYKKET SEMINAR: Preben Stai fra Norsk Tipping (fra venstre), NFFs Bo Folke Gustavson og daglig leder Teddy Moen i NFT, var alle godt fornøyde med både program, gjennomføring og oppslutning rundt det digitale grasrottrenerseminaret fra Ullevaal stadion lørdag 12. juni. Foto: Ivar Thoresen
  • Artikkelen er hentet fra Fotballtreneren nr. 1/2022

En rekke sentrale trenere og fagfolk er på plass når Norges Fotballforbund lørdag 23. april inviterer til Grasrottrenerseminaret for andre år på rad, i samarbeid med Norsk Tipping og Norsk Fotballtrenerforening.
  Grasrottrenerseminaret 2022 arrangeres som en hybrid – med muligheter for både fysisk og digital deltakelse.

Parallelle lokale seminarer

 – Velkommen til Grasrottrenerseminaret! Vi håper alle som har en tilknytning til barne- og ungdomsfotballen vil følge oss denne dagen. Vi invitere trenere til Ullevaal Stadion, men vi vil også ha en digital sending fra nasjonalarenaen mellom kl. 12-16, hvor vi tilbyr spennende gjester og gode temaer, sier Bo Folke Gustavson, fagansvarlig barn og ungdom i NFF.

  NFF har også utfordret landes 18 fotballkretser til å lage parallelle seminarer lokalt – hvor trenere fysisk inviteres (noen steder i samarbeid med toppklubb) til en hel dag som starter på formiddagen, der lokale trenerkrefter og aktuelle temaer på kretsnivå vil bli presentert.

Møteplass

– Vi ønsker å gjøre Grasrottrenerseminaret til landets største møteplass for fotballtrenere i denne målgruppa. Og gjennom å kombinere kretsvise møteplasser med samlingen på Ullevaal Stadion, håper vi å få med oss masse fotballtrenere over hele landet! Derfor oppfordrer jeg trenerveiledere i alle landets klubber til å merke av 23. april som dagen hvor klubbens grasrottrenere skal på seminar. Hvor de skal positivt pushes med!

Fjorårets Grasrottrener i norsk fotball, Ola Lyngvær (Clausenengen) er blant gjestene som vil være med. Norsk Tipping vil sammen med Norsk Fotballtrenerforening lansere konseptet for Årets grasrottrener 2022. Den prisen skal deles ut i forbindelse med det 33. Cupfinaleseminaret 26. november.

  • Følg med her på fotballtreneren.no for nærmere informasjon om påmelding og program til Grasrottrenerseminaret 2022

Foreløpig program

Her er det foreløpig programmet for Grasrottrenerseminaret 2022. Seminaret gjennomføres og produseres direkte fra Ullevål, og overføres digitalt til alle kretser, som har lokale Grasrottrenerseminar samtidig.

Tilbudet skal være gratis.

12:00       Åpner dørene/registrering (lett servering, stands)

  • “Fotball for alle – glede, drømmer og fellesskap». Åpning av seminaret 
  • «Foreldretreneren, et konkurransefortrinn?»

Intervjuer:  Guro Fostervold Tvedten

Panel: Brede Hangeland + toppspiller

  • «Den mestringsfokuserte treneren»

Intervjuer: Guro Fostervold Tvedten

Panel: Siv Gjesdal, førsteamanuensis Institutt for idrett og samfunnsvitenskap, NIH

Anders Jacobsen (tidl. toppspiller og trener. Nå grasrottrener og forfatter av barnefotballtrener bok)

  • «Like muligheter» – hva betyr det i praksis?

 Intervjuer: Guro Fostervold Tvedten

 Panel: Grasrottrener, Hege Riise, Siv Gjesdal og Ane Eide Kjærås (NFF fag) 

  • Årets Grasrottrener 2022 – Landets viktigste fotballtrenere. 

 Intervjuer: Guro Fostervold Tvedten

 Panel: Preben Stai (NT), Teddy Moen (NFT), Ola Lyngvær (Årets Grasrottrener 2021) og Brede Hangeland

  • Takk for at du er trener!

Per Ravn Omdal (UEFA Grassroots Ambassador) avslutter seminaret

15:00     Pause, og vi går ut for å se aktivitet på Ullevål gresset

  • Aktivitet ute banen med mulighet for å besøke Ullevål Stadions nye garderobeområde

16:00     Program ferdig – fotballpub og storskjerm (Meet)