Trøndertreneren – nytt samarbeid mellom NFF Trøndelag og Ranheim

Ønsker du å lykkes med kampen? Det er utgangspunktet for Trøndertreneren – et nytt trenerutviklingstiltak i et samarbeid mellom NFF Trøndelag og Ranheim Toppfotball.

TRENERUTVIKLING: NFF Trøndelag og Ranheim Toppfotball samarbeider om det nye trenerutviklingstiltaket Trøndertreneren. Foto: NTB

Trøndertreneren er delt inn i to ulike prosjekter – Bortekampen og Treningsøkta.

  • Treningsøktahandler om å observere og følge lag i deres trening. Her velger man seg ett eller flere lag, og observerer 1 økt i uka over en 3 ukers periode. 
  • Bortekampenhandler om å dykke inn i hvordan et A-lag jobber inn mot kamp og underveis i kampen, tilknyttet 4 bortekamper i OBOS ligaen.

– Dette kan være en strålende anledning til å samle trenerne i klubben til fagutvikling rundt fiks ferdige trenerforum, tilknyttet kvalitetsøkter i sin reelle kontekst og kamper fra toppfotballen, sier Martin Sørensen, KA trenerutvikling i NFF Trøndelag om dette nye og spennende samarbeidet mellom krets og toppklubb i Trøndelag.

Treningsøkta

I Treningsøkta følger trenerne et Ranheim-lag på trening en gang i uka i tre uker. Deltakerne kan velge mellom J12, J14, Kvinner Senior og Menn Rekrutt. En veileder fra Ranheim vil ta dem imot og lede refleksjonen underveis. I tillegg blir det lagt opp til oppfølging mellom tiltakene via systemet XPS. 
  – Dette tiltaket vil passe godt for trenere på vei inn i ungdomsfotballen i overganger fra 9er til 11er pluss de som trener eldre lag i ungdomsfotballen. For trenere som er ferdig med grasrot og tenker seg mot UEFA B er dette et ypperlig mellomsteg, sier Sørensen.

Bortekampen

Bortekampen dreier seg først og fremst om kampledelse. Her blir man presentert for fotballfaglig tematikk, tilknyttet hva og hvordan A-laget til Ranheim har jobbet inn mot kamp, inkludert kampplan, analyse og andre forberedelser. 
  Deretter ser man kampen sammen og diskuterer i grupper, og får samtidig innspill fra personer som er til stede på benken. 
  – Dette tiltaket er velegnet for trenere som har kamper i konkurransefotballen, altså seniortrenerne våre og eldre ungdomsfotball, da det gir god innsikt i hvordan man kan jobbe inn mot og underveis i kamp, forteller Martin Sørensen.

Prosjektet starter neste uke, så interesserte trenere må være rask med å melde seg på. Det er mulig å melde seg på både individuelt og flere trenere gjennom klubbpåmelding.

Last ned fullstendig informasjon om prosjektet her