Joakim Dragsten kåret til årets unge trener

Norsk Fotballtrenerforening har kåret Joakim Dragsten, hovedtrener IL Hødd, som årets unge trener.

ÅRETS UNGE TRENER: Norsk Fotballtrenerforening har kåret Joakim Dragsten, IL Hødd, til årets unge trener 2022. Prisen ble delt ut av Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen under Cupfinaleseminaret fredag. Foto: Reidar. Schjei

Her er begrunnelsen for kåringen:

«Etter å ha levert gode resultater som trener på både nivå fire og fem i norsk fotball, fikk årets unge trener denne sesongen utfordringen som hovedtrener for en av de største opprykksfavorittene i den PostNord-ligaen.  

Treneren er født og oppvokst i Klæbu utenfor Trondheim, og satset hardt på egen spillerkarriere fram til han var 19 år. Etter en liten pause fra fotballen, der han blant annet var innom førstegangstjeneste og utenlandsstudier, gikk ferden videre til Norges idrettshøgskole i Oslo. Der ble gnisten til en fremtidig trenerkarriere tent for alvor. 

På denne trenerveien var han fem år i ungdomsavdelingen til Skeid, de to siste årene i en 50 prosent stilling med ansvar for akademiet og sportslig ansvar for de yngre lagene i klubben. 

Deretter var han en periode trener for Lokomotiv Oslo i Norsk Tipping-ligaen, før han dro videre til Eidsvold Turn. Der ledet han i sin andre sesong klubben til opprykk til PostNord-ligaen i 2019. 

Med disse resultatene åpnet muligheten seg til virkelig å leve ut drømmen som profesjonell fotballtrener da han før denne sesongen ble hentet til Ulsteinvik og Hødd.

Gjennom sesongen har han ledet den tradisjonsrike klubben i jakten på en plass i OBOS-ligaen neste sesong. Og det lykkes de med – 60 poeng var nok til opprykk med fire poengs margin.

Sammen med assistent Ørjan Heiberg han han jobbet knallhardt fra dag en for å finne ut den beste måten å virke på i rollen. Og ikke minst leve opp til forventningene klubben har hatt om å rykke opp. Laget har denne sesongen fremstått ekstremt godt organisert, og slapp i løpet av sesongen bare inn 15 seriemål.

Treneren beskrives som en som alltid er godt forberedt, flink med mennesker og dyktig til å involvere folkene rundt seg. Han er ambisiøs, fremadstormende og har allerede satt gode spor etter seg i trenermiljøet.»

Tildeling av prisen: 

Joakim Dragsten mottok prisen som «Årets unge trener 2022» av Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og generalsekretær Teddy Moen, under det 33. Cupfinaleseminaret på Meet Ullevaal fredag 25. november 2022..

I NFTs statutter for tildelingen av prisen heter det:
  «Prisen Årets unge trener tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball.
  Årets unge trener skal være under 35 år. Årets unge trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening. Årets unge trener tildeles diplom og et stipend.»