Nominér din kandidat til Årets Grasrottrener 2024

Fram til 15. september kan du nominere din kandidat som til Årets Grasrottrener i norsk fotball.

Norges Fotballforbund, Norsk Tipping og Norsk Fotballtrenerforening skal igjen kåre Årets Grasrottrener. Vi ser etter grasrottrenere som gjør en ekstra innsats for å bidra til at barn og unge opplever god aktivitet og fotballglede. 

I 2023 ble Jan Steinar Karlsen kåret til vinner, og han satte stor pris på å bli verdsatt av sine egne med en nominasjon, som til slutt endte opp med tittelen Årets Grasrottrener.

Det blir kåret en Årets Grasrottrener i hver fotballkrets, og ut ifra disse kandidatene kåres Årets Grasrottrener i hele norsk fotball. I tillegg til heder og ære vil klubben til vinneren i hver krets motta 10 000 kroner. Klubben til den som vinner den nasjonale kåringen vil i tillegg motta 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben som har den nasjonale vinneren.

Ønsker å hedre de gode rollemodellene

– Norsk Tipping ønsker å løfte de gode rollemodellene i norsk fotball, og grasrottreneren er kanskje den viktigste rollemodellen. Grasrottreneren er rollemodellen som tar vare på utøverne, tilrettelegger for god aktivitet, og gir spillerne mestringsfølelse og utfordringer. Med Årets Grasrottrener har vi lyst til å gi motivasjon og inspirasjon til alle de nominerte og vinnere, sier Preben Stai i Norsk Tipping.

– Vi er utrolig takknemlige for alle grasrottrenere som gir av seg selv for å skape trygge og gode miljøer hvor barn og unge kan oppleve fotballglede. Den største motivasjonen for en trener vil være å ta del i barn og unges utvikling, se at de opplever mestring og koser seg med fotballen sammen med venner. Vi ser likevel at det å bli anerkjent og sett for jobben man gjør vil kunne bidra til økt motivasjon for trenerrollen. Derfor håper vi mange har lyst til å bidra med nominasjoner av den eller de trenerne man føler fortjener en ekstra oppmerksomhet, sier fagansvarlig barn og ungdom i NFF, Bo Folke Gustavson.

Slik blir Årets Grasrottrener 2024:

  • Frem til 15. september kan man nominere sin kandidat til Årets Grasrottrener
  • Fra 1. til 13. oktober vil man kunne stemme på sin favoritt blant de nominerte i hver fotballkrets.
  • En lokal jury kårer Årets Grasrottrener i hver krets blant de fem med flest stemmer etter stemmeperioden
  • En nasjonal jury kårer Årets Grasrottrener i fotballen blant de 18 kretsvinnerne
  • Utdelingen skjer på cupfinaleseminaret i desember
  • Vinneren blir invitert til idrettsgallaen i Trondheim i januar 2025