Spanske trenere hentet inspirasjon fra Vålerenga

Villarreal-trenerne Ramiro Amarelle og Jaime Paz har vært på besøk i Vålerenga og hentet inspirasjon fra akademiet som fikk toppscore i den forrige Akademiklassifiseringen.

SPANSK BESØK: Vålerengas G19-trener Bryant Lazaro sammen med sine spanske trenergjester fra Villarreal, Ramiro Amarelle og Jaime Paz. Foto: vif-fotball.no

De to spanske LaLiga-trenerne var noen uker i vår sammen med Bryant Lazaro og Vålerengas G19-lag som en del av trenerteamet – deltok på treninger, analysearbeid og trenermøter. De tilbrakte også tid sammen med klubbens G16- og G14-lag, både spillere og trenere.

Setién-assistenter

Ramiro Amarelle og Jaime Paz var begge assistenttrenere under Quique Setién (tidligere FC Barcelona og Real Betis-manager) da han var manager i Villarreal i 2022/23-sesongen, og blant annet ledet laget til Europa League og trente Aleksander Sørloth. 
  Det var med andre ord spanske trenere med solid faglig ballast som kom til Vålerenga for å la seg inspirere og for å lære.

Vinn-vinn

– Dette var en vinn-vinn situasjon for både Vålerenga og våre to gjester fra Spania. Dette er trenere av ypperste kvalitet som jobbet direkte med våre spillere og ledere på G19, og ga oss nye og innovative perspektiver, sier VIFs G19-trener Bryant Lazaro.
  –  De fikk også verdifull innsikt i hvordan vi systematisk jobber for å få frem de største talentene i Norge. Jeg er sikker på at vi som spillergruppe og trenerteam fikk veldig mye ut av dette besøket, og tar med oss erfaringer inn i sesongen for å skape et best mulig profesjonelt miljø for våre spillere.