En hyllest til Marcelo Bielsa og Teddy Moen

Norsk Fotballtrenerforening og generalsekretær Teddy Moen var vertskap da trenerlegenden Marcelo Bielsa ble invitert som gjest og foredragsholder under Cupfinaleseminaret 2022. Denne filmen oppsummerer Bielsas Norgesbesøk og er samtidig et sterkt minnesmerke over Teddy Moen, som døde av kreft 16. mai 2023.

Marcelo Bielsas deltakelse og opptredener under Cupfinaleseminaret 2022 kan ikke kalles annet enn legendarisk. De 350 trenerne med de høyeste trenerlisensene, fikk på sin etterutdanning fem timer med Marcelo Bielsa i Ullevaal Panoram. En opplevelse det vil bli snakket om i årevis. Garantert. 
  – Jeg forteller dere ingenting her, som dere ikke allerede vet, sa Bielsa – med Bryant Lazaro som medhjelper og oversetter, samtidig som vert Teddy Moen aldri var langt unna.
  Han hadde mye på hjertet. Den argentinske trenerguruen ga alt da han inngående presenterte sitt femårige utdanningsløp for utvikling av unge fotballspillere.
  – Det er ingen klubb i verden som har gjort det som skal til og planlagt fra første til siste økt i et utviklingsløp over fem år. Ressursene er der, men ikke planleggingen.

   Fem år med Bielsas program er 760 treninger – hver og en økt planlagt til minste detalj, og med en progresjon for hvert år, og et innhold hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Nå blir Bielsas Norgesbesøk oppsummert i en nesten 12 minutter lang dokumentarfilm. Filmet av Andreas Aune og Joaquin de Dominicis og redigert av Torgeir Helgen.
  Verdt å se, og en verdig og fortjent hyllest til både Marcelo Bielsa og Teddy Moen.