Minneord fra Lise Klaveness og Karl-Petter Løken

Fotballpresident Lise Klaveness og Norges Fotballforbunds generalsekretær Karl-Petter Løkens har skrevet et minneord om Teddy Moen. Du kan lese det her.

HEDRET OG MINNES: Fotballpresident Lise Klaveness hedret Teddy Moen under Cupfinaleseminaret i november. Les minneordet hun har skrevet til Teddy, sammen med NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken. Foto: Ivar Thoresen

Teddy Moen – mannen med det store og bankende fotballhjertet – skal ikke lenger berike oss med sin fotballkunnskap og hans lune og inkluderende væremåte som fikk alle til å føle seg sett.

Det er med stor sorg vi i Norges Fotballforbund mottok budskapet om at Teddy ikke lenger er blant oss.

For mange er Teddy kjent som «Mr. Trenerforeningen», der han var medlem siden 1987 og daglig leder siden 1998. Han har utvilsomt vært en sentral bidragsyter til å bygge trenerforeningen til å være en av de mest solide interesseorganisasjonene i Europa for fotballtrenere. I dag har foreningen over to tusen medlemmer, og hvert år arrangeres Cupfinaleseminaret som er Nordens største fotballtrenertiltak. Teddy ledet seminaret gjennom en årrekke. Det er ingen tvil om at seminaret aldri hadde vært der det er i dag uten han.

Med sitt vanvittige engasjement, brennende nysgjerrighet, sin blide og positive tilnærming og hans faglige tyngde, var han en klippe for norske fotballtrenere i flere tiår. Teddy var oppriktig opptatt av fotball, og ikke minst fotballtreneres kår. Det å skape aksept for at å jobbe som fotballtrener også er et yrke. Mange norske trenere fikk gjennom mange år nyttig hjelp og bistand, når de kom i vanskelige situasjoner med sin arbeidsgiver. Han sto på og kjempet trenernes sak.

Under årets forbundsting ble Teddy tildelt NFFs Gullmerke for sin mangeårige og uvurderlige innsats for norsk fotball.  Han var for syk til å være til stede selv, men fra sykesengen var det en rørt, takknemlig og stolt Teddy som på teams fortalte hvor mye han elsket norsk fotball.

Med stort engasjement flagget Teddy trenerutdannelse, etterutdanning og trenerutvikling som de viktigste faktorene for å bringe norsk fotball videre opp og frem. Teddy hadde også et unikt nettverk nasjonalt og internasjonalt. Gjennom det åpnet han dører til nye impulser som ingen andre har vært i nærheten av å få til. I tillegg beriket han oss alle med sin fotballkunnskap gjennom bladet Fotballtreneren.

Teddy – fra Vågsbygd i Kristiansand – var en av landets yngste trenere i toppfotballen, da han som 30-åring ledet Start i første halvdel av 1996-sesongen. Før det jobbet han med spillerutvikling i Odd Grenland. Han var deretter spillerutvikler i NFF Telemark og assistenttrener for Odd i 1. divisjon. Også senere har han hatt aktive trenerroller, hovedsakelig i aldersbestemt fotball på Sørlandet.

En ting er fotballmannen Teddy Moen. For alle oss som var så heldige å kjenne han, var mennesket Teddy Moen enda større. Det sier mye. Han hadde en fantastisk evne til å se alle og ta alle på alvor, enten de representerte toppfotballen eller breddefotballen. Hans engasjement strakk seg også utover Norges grenser. MYSA og fattige fotballbarn i Nairobis slumområder er et godt eksempel på hans store medmenneskelighet.

Teddy kombinerte det å stille tydelige krav med en sterk evne til å få andre til å føle seg verdifulle. Han bidro til god energi i hvert rom han befant seg i.

Teddy vil bli dypt savnet av Fotball-Norge – i takknemlighet. Vi sender våre varmeste tanker til Teddys nærmeste familie. 

Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund
Karl-Petter Løken, generalsekretær i Norges Fotballforbund